Μπάρκα: Όσα αποκάλυψε για το συμβόλαιό της με το MEGA - Η ατάκα για τα νούμερα τηλεθέασης
Showbiz

Μπάρκα: Όσα αποκάλυψε για το συμβόλαιό της με το MEGA - Η ατάκα για τα νούμερα τηλεθέασης

Δανάη Μπάρκα: Φέτος έκανε το ντεμπούτο της ως παρουσιάστρια για τις ανάγκες της πρωινής εκπομπής του MEGA ...

Αν και μας συστήθηκε ως ηθοποιός, η Δανάη Μπάρκα δείχνει να τα καταφέρνει και σε ρόλο παρουσιάστριας. Η φετινή σεζόν την βρίσκει στην ψυχαγωγική πρωινή εκπομπή του MEGA σε μια χρονιά με ιδιαίτερο ανταγωνισμό για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς...

Τελικά η τηλεόραση είναι έτσι όπως την είχες φανταστεί όταν ξεκινούσες;

Όχι ακριβώς. Είναι πολύ πιο μεγάλη ευθύνη από αυτό που περίμενα, πιο χρονοβόρο, πιο κουραστικό. Είναι δύσκολο, αλλά και όμορφο. Η ανάγκη μου για επικοινωνία ήταν ένας από τους λόγους που έκανα τηλεόραση. Σιγά-σιγα βρίσκω τα πατήματα μου, αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει τηλεοπτικός χρόνος και αέρας και εξελίσσομαι. Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν πολύ απαιτητικοί και με αρκετές ανατροπές και αλλαγές και αυτό έχει επιμέρους διαχείριση, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω την ίδια χαρά να ξυπνάω το πρωί και να πηγαίνω στη δουλειά όπως και την πρώτη ημέρα που βγήκαμε στον αέρα του ΜΕGΑ.

Πράγματι έγιναν αλλαγές. Μια από αυτές ήταν και η αρχισυντά­κτρια της εκπομπής. Σε δυσκολεύει αυτό;

Όλες οι αλλαγές που έγιναν είχαν μια κοινή συνιστα­μένη και έγιναν ώστε το αποτέλεσμα στον αέρα μας να είναι όσο το δυνατόν πιο άρτιο και ελκυστικό. Στην προσωπική μου ζωή είμαι πολύ σταθερή στους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου και στις συνήθειες μου, αλλά η ετοιμότητα είναι σημαντική όπως και το να προσαρμό­ζεσαι στα νέα δεδομένα. Έχω ένα κανάλι που με έχει εμπιστευθεί άρα πρέπει να το βγάλω ασπροπρόσωπο. Αυτό που προσπαθώ είναι να είμαι το ειρηνοποιό στοιχείο και να είναι όλοι χαρούμενοι. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα και το περιεχόμενο της εκπομπής προσαρμόστηκε και εσύ στα τηλεοπτικά δεδομένα. Βέβαια. Μα κι εγώ δεν το έχω ξανακάνει. Αν δούμε την πρώτη χρονιά εκπομπών ανθρώπων που τώρα μεσουρανούν δεν έχουν σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Όλοι εξελισσόμαστε κι εγώ προσπαθώ να το κάνω με ραγδαίους ρυθμούς, να κάνω ταχύρρυθμα μαθήματα. Προ­σαρμόστηκα χωρίς να αλλάξω το όραμα μου.

Κεφάλαιο «νούμερα». Πόσο σε αγχώνουν; Σε φυσιολογικό βαθμό. Αν κάποιος από την ομάδα πει «γιατί δεν πή­γαμε καλά χτες» τους λέω «είμαστε τυχεροί που είμαστε εδώ και πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Με αγχώνουν και με απασχολούν ως μέτρο σύγκρισης και μέτρο επιβεβαίωσης της δουλειάς μας αλλά μέχρι εκεί. Φέτος, αν αναλύσει κανείς τα νούμερα θα δει ότι όλες οι εκπομπές έχουν σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις τους από πλευράς τηλεθέασης. Προφανώς και κάποιες εκπομπές και κανάλια έχουν χτίσει μια συνήθεια. Η τηλεόραση είναι συνήθεια και όσο περνάει ο καιρός εμπλουτίζεται το πρόγραμμα του σταθμού και το ένα βοηθάει το άλλο. Με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις τηλεθέασης για το τι αρέσει στον κόσμο, ποια είναι τα δυνατά μας χαρτιά, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να συγκρι­θώ με άλλους παρουσιαστές που έχουν την εμπειρία και που θαυμάζω τόσα χρόνια, αφού εγώ είμαι στην αρχή και δεν ξέρω για πόσο θα το κάνω στη ζωή μου.

Έχεις συζητήσει με το κανάλι για το μέλ­λον της εκπομπής;

Προς το παρόν όχι, αλλά υπάρχει θετική διάθεση με τους ανθρώπους του σταθμού σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και αυτό με ικανοποιεί. Είναι πολύ υποστηρικτικοί με μένα και όλη την ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Έχουμε ακόμα τουλάχιστον τρεις μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε υπάρχει πολύς δρόμος.

Άρα να υποθέσω ότι το συμβόλαιο σου δεν λήγει φέτος...

Όχι, δεν λήγει, δεν είναι δηλαδή συμβόλαιο ενός χρό­νου αλλά για παραπάνω και ελπίζω να μην τελειώ­σει ούτε και η εκπομπή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι κίνηση ενός καναλιού να επενδύσει σε ένα νέο πρόσωπο και αυτοί που το πρότειναν ήθελαν να χτίσουν σε έναν νέο άνθρωπο. Και αυτό είναι συγκινητικά.

Έχεις καταλάβει ότι είσαι κόντρα ρόλος σε αυτήν τη ζώνη; Ναι, αλλά και οι υπόλοιπες παρουσιάστριες που έχουν κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιες, έχουν διαφορετικά στοιχεία. Καταλαβαίνω πως επί τη εμφανίσει υπάρχει μια αισθητή διαφορά, νιώθω ότι είναι ένας από τους λόγους που είπα «ναι» σε αυτή την πρόταση γιατί θα ήθελα να υπάρχει και κάποιος που να αντιπροσωπεύει αυτό το κομμάτι. Προτιμώ να διώχνω τις τα­μπέλες και τα στερεότυπα γύρω μου, ο καθένας έχει τη μοναδικότητα του. Δεν πιστεύω ότι η εικόνα κάνει μόνο τη διαφορά.

Πηγή: DownTown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved