Γιάννης Στάνκογλου: «Όλοι χρειαζόμαστε μια δεύτερη ευκαιρία»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Όλοι χρειαζόμαστε μια δεύτερη ευκαιρία»

Ο Γιάννης Στάνκογλου σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον Γιώργο Κιμούλη, για τα σχέδια του τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά και για το αν του έχουν δώσει δεύτερες ευκαιρίες.

Δήλωσες πρόσφατα ότι δεν βάζεις τον Γιώργο Κιμούλη στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους που καταγγέλθηκαν στο θέατρο. Θεωρείς όμως ότι νομιμοποιείται κάποιος με εξουσία να ασκεί λεκτική ή σωματική βία στους άλλους;

Και βέβαια όχι, και είμαι πολύ κατά αυτής της τακτικής. Το είπα αυτό για τον Κιμούλη γιατί μερικά πράγματα γίνονταν έτσι, ήταν ένας καθιερωμένος τρόπος δουλειάς στο παρελθόν - όχι από όλους, αλλά από κάποιους που έτσι έμαθαν και έτσι συνέχισαν. Για μένα αυτό είναι ένα τέλος εποχής και πιστεύω ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Είπα επίσης ότι θεωρώ πως του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία επειδή όλοι χρειαζόμαστε μια δεύτερη ευκαιρία. Τουλάχιστον όσοι αξίζουν τον κόπο και δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια. Το θέμα είναι πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον και πώς να αποτρέψει τέτοιες συμπεριφορές, θέλω να πω ότι δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στο θύτη.

Εσένα σου έχουν δώσει δεύτερες ευκαιρίες;

Μου έχουν δώσει και τις έχω πάρει και μόνος μου κάποιες φορές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φτάσει σε σημεία να προσβάλλω τόσο άσχημα κάποιον και να κάνω τόσο ακραίες πράξεις. Δεύτερες ευκαιρίες, όμως, σε απλά πράγματα και βέβαια μου έχουν δοθεί και γι' αυτό είμαι υπέρμαχος. Αυτός είναι και ένας τρόπος να βοηθήσεις κάποιον να γίνει καλύτερος, κάτι που για μένα είναι ο σκοπός του ανθρώπου.

Τι σχέδια έχεις για τον επόμενο χειμώνα;

Θα σκηνοθετήσω για πρώτη φορά στο Θέατρο: Το έργο είναι ο «Δολοφόνος Τζο», ένα Θεατρικό του Τracy Letts, που Θα ανέβει στο Θέατρο Εμπορικό τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη. Το cast είναι εξαιρετικό: Ναταλία Σουίφτ, Κώστας Νικούλι, Κώστας Σειραδάκης και Μαρκέλλα Γιαννάτου. Αυτή λοιπόν Θα είναι η πρώτη μου επαφή με τη σκηνοθεσία και είναι κάτι που με εξιτάρει πολύ. Περιμένω πώς και πώς αυτό το επόμενο μου βήμα.

Πώς σκοπεύει να είσαι ως σκηνοθέτης;

Ομαδικός, για να δίνω τη δυνατότητα έκφρασης στους ηθοποιούς. Το έχω κι εγώ ανάγκη αυτό και ευελπιστώ να μην κάνω πράγματα που δεν μου άρεσαν όταν τα έκαναν άλλοι σκηνοθέτες σε μένα. Σίγουρα θα υπάρχει πολλή δουλειά, σίγουρα θα παιδευτούμε, αλλά θέλω να ελπίζω ότι όλα θα γίνουν σε ένα ομαδικό και υπέροχο πλαίσιο.

Πηγή Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved