Κωστής Σαββιδάκης: «Τα Χριστούγεννα έχουν μια "αμερικανιά", την εορταστική κατανάλωση»
Showbiz

Κωστής Σαββιδάκης: «Τα Χριστούγεννα έχουν μια "αμερικανιά", την εορταστική κατανάλωση»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Κωστής Σαββιδάκης.

Ο τηλεοπτικός παπα – Γρηγόρης των Άγριων Μελισσών μίλησε για όλους και για όλα.

  • Πιστεύετε στο Θεό;

Με όλη μου την καρδιά! Η καταγωγή μου είναι από τη Ρόδο και τα Σφακιά της Κρήτης. Θυμάμαι ότι από μικρός πήγαινα στην εκκλησία ως παπαδάκι. Θα μπορούσα κάλλιστα να γίνω και παπάς, μου άρεσε η εκκλησία. Έχω για προστάτες μου τους Αγίους Αναργύρους. Επίσης επισκεπτόμουν, όταν ζούσε ο γέροντας Νεκτάριος στην Καμάριζα στο Λαύριο, το Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

  • Σας αρέσουν οι ημέρες των γιορτών;

Όμορφες είναι... Δίνουν ελπίδα, ζεστασιά, μαζεύεται η οικογένεια μαζί, ακούμε τα κάλαντα, τρώμε γλυκά, ανταλλάσσουμε δώρα. Όμως, δεν πάμε στην εκκλησία. Τα Χριστούγεννα έχουν μια «αμερικανιά», την εορταστική κατανάλωση. Δεν μένουμε με ταπεινότητα στη γέννηση του Θεανθρώπου. Η αγαπημένη μου γιορτή είναι το Πάσχα. Η Ανάσταση είναι η μεγαλύτερη γιορτή για τους Ορθόδοξους και τους Έλληνες. Δεν έχει καμία εμπορική χροιά. Χαίρομαι να πηγαίνω τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εκκλησία. Το όνειρό μου είναι να ζήσω ένα Πάσχα σε ένα μικρό ορεινό χωριό και να πηγαίνω στην Εκκλησία από τους Χαιρετισμούς μέχρι και την Ανάσταση. Αλλά λόγω δουλειάς δεν το έχω καταφέρει.

  • Τι εύχεστε για το 2022;

Να προσέχουμε την υγεία μας, να δείχνουμε την αγάπη μας και τα συναισθήματα μας, να γίνουμε σπάταλοι στα λόγια και στις πράξεις μας, να μην είμαστε τσιγκούνηδες στα σ’ αγαπώ» μας, είπε ο Κωστής Σαββιδάκης στο 7 μέρες TV.

Διαβάστε επίσης:

Άγριες μέλισσες: Η Δρόσω ματαιώνει τον γάμο με τον Κωνσταντή

Ανασκόπηση 2021: Τι μας άρεσε και τι όχι στην ελληνική τηλεόραση τη χρονιά που φεύγει! (photos)

Aνασκόπηση 2021: Άγριες Μέλισσες: Οι σκηνές που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved