Αναστασία Παντούση: «Σκέφτομαι να αλλάξω το όνομά μου»
Showbiz

Αναστασία Παντούση: «Σκέφτομαι να αλλάξω το όνομά μου»

Η Αναστασία Παντούση σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την συμμετοχή της στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Η Αναστασία Παντούση από τα πρώτα της κιόλας βήματα κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού. Η νεαρή ηθοποιός έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειράς.

Η ίδια σε συνέντευξη της μίλησε για την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», στην οποία και πρωταγωνιστεί, για τις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και για τον αν η ελληνική τηλεόραση με αυτές τις παραγωγές ολισθαίνει προς την ευκολία και την τυποποίηση.

Και με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» ποια η οριστική σου ετυμηγορία;

Ανεξάρτητα από την κριτική γνώμη του καθενός. Σεβαστή, δικαίωμα δημοκρατικό. Όταν εκτίθεσαι στο σανίδι και την οθόνη, τότε κάθε θεατής έχει γνώμη. Τελικός και οριστικός κριτής είναι ο χρόνος. Πάντως έχω να πω ότι η ταινία ολοκληρώθηκε με πολλές δύσκολες και με άφθονη αγάπη. Απ’ όλους. Ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι. Καθένας που δούλεψε στη "Σμύρνη" το έκανε με αγάπη και σεβασμό. Με πρωταγωνιστές αυτής της κοπιαστικής δουλειάς και της άφθονης αγάπης την κυρία Ντενίση, τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη και τον παραγωγό Διονύση Σαμιώτη. Φυσικά και όλοι οι συντελεστές: ηθοποιοί και τεχνικοί».

Εσύ παίζεις τον ρόλο της κόρης της Μιμής Ντενίση, με το σπάνιο όνομα Λευκοθέα.

Είναι, δεν είναι; Λευκοθέα. Απίστευτο. Τόσο πολύ μ'αρέσει που σκέφτομαι να αλλάξω το όνομά μου... Αστειεύομαι».

Άλλες προτάσεις για κινηματογράφο;

Μέχρι στιγμής όχι. Να μην ξεχάσω πόσο εξαιρετικός είναι ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Καραντινάκης. Ελπίζω να μου έρθουν κι άλλες προτάσεις.

Βλέπεις ταινίες στις αίθουσες;

Πήγαινα συχνά στο σινεμά, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν πηγαίνω λόγω γυρισμάτων αλλά και λόγω κορωνοϊού.

Ελληνικό κινηματογράφο;

Μα φυσικά βλέπω. Έχω δα ταινίες του Πώργου Λάνθιμου. Η τελευταία του, η “Ευνοούμενη", Αυτή με το Όσκαρ Ερμηνείας στην Ολίβια Κόλμαν. με καθήλωσε. Κάθε φωτογραφία ήταν σαν πίνακας ζωγραφικής χαίρομαι αφάνταστα που ο Λάνθιμος κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Έχω δει και την “Κυνόδοντα". Η αλήθεια είναι Ότι στην αρχή διχάστηκα και προσπάθησα να την καταλάβω, θεωρώ ότι είναι δύσκολη ταινία την είδα δεύτερη φορά και κατανόησα κάποια πράγματα. Μου άφησε μια περίεργη γεύση, ήταν κάτι καινούριο. Γι'αυτό τα είδα δεύτερη φορά.

Δεν νομίζεις ότι η ελληνική τηλεόραση με αυτές τις παραγωγές ολισθαίνει προς την ευκολία και την τυποποίηση;

Δεν νομίζω ότι είναι ευκολία. Ξεκίνησα εδώ και δέκα χρόνια, έχω κάνει πολλή τηλεόραση, με σημαντικούς ανθρώπους. Δεν είπα ότι δεν θα πάω σε δραματική σχολή, απλώς έτσι συνέβη με της συγκεκριμένες συγκυρίες. Είχα μπει σε διαδικασία να σπουδάσω σε δραματική σχολή, όμως η μία τηλεοπτική δουλειά έφερε την άλλη.

Πρέπει να σου θυμίσω ότι όλοι οι Άγγλοι ηθοποιοί, που είναι τόσο σπουδαίοι, ξεκίνησαν και πορεύτηκαν με οδηγό τις θεα­τρικές τους εμπειρίες.

Έχετε δίκιο. Για κάθε ηθοποιό το θέατρο είναι το οξυγόνο, ο αέρας που αναπνέει, το πάθος του. Άνευ θεάτρου, όλα τ'άλλα είναι δευτερεύοντα».

Επομένως, το ψάχνεις, το αναζητάς, το θέλεις

Φυσικά και το αναζητώ και το θέλω. Στοιχει­ώδες. Για παράδειγμα, πήγα για κάστινγκ στο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα’’ στο Εθνικό με Δημήτρη Λιγνάδη. Απάντηση δεν πήρα».

Να επιστρέφουμε τώρα στην κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης. Κάθε φορά που πέφτω σε κάποια σειρά, βλέπω να επανα­λαμβάνονται οι ίδιες γραφικότητες. Τι να σου πω τώρα, μόνο «Κομάντο και δράκοι» και κάπως «Η τούρτα της μαμάς».

«Καταλαβαίνω κι εγώ ότι το επίπεδο της ελ­ληνικής τηλεόρασης είναι κατώτερο από το αντίστοιχο πολλών σειρών που βλέπομε στις γνωστές ξένες πλατφόρμες. Κι εγώ μέσα μου λέω: “Γιατί να μην μπορούμε κι εμείς να αναβαθμιστούμε σε αυτό το επίπεδο;". Είμαστε πίσω. Μερικές σειρές είναι καλές. Μερικοί ηθοποιοί είναι καλοί. Αλλά το κλίμα δεν τους βοηθάει να δείξουν το ταλέντο τους.

Τι τους εμποδίζει;

Είτε η σκηνοθεσία, είτε το σενάριο, είτε η παραγωγή. Είμαστε πολύ πίσω. Τώρα κάτι γίνεται. Έγιναν το “Καρτ Ποσταλ", ο “Σιωπηλός δρόμος", δεν είναι σωστό να τις απαξιώνουμε όλες. Ναι, το θέατρο είναι το βασικό. Αν θέλετε, είναι και δικό μου παράπονο. Ίσως ο χώρος του θεάτρου δεν με ξέρει. Ίσως υπάρχει και αυτή η προκατάληψη, επειδή δεν έχω σπουδάσει σε δραματική σχολή. Παρ'όλα αυτά δεν καθη­συχάζω, ετοιμάζομαι για μια θεατρική παράσταση που πρόκειται να ανέβει μετά από τρεις μήνες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης:

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στον αέρα εκπομπής προς δημοσιογράφο του ΑΝΤ1: «Άντε φύγε από εδώ, ανόητη»

Survivor: Μυριέλλα-Κατσαούνης: Τι λένε οι δικοί τους άνθρωποι για το «ειδύλλιο» που... ψήνεται

Άγριες Μέλισσες: Λευτέρης Χαρίτος: Δύσκολες ώρες για τον σκηνοθέτη της σειράς! Πέθανε ο πατέρας του!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved