Μάνος Γαβράς: «Αποφεύγω δουλειές που απαιτούν τη φυσική μου παρουσία για εκτενή διαστήματα»
Showbiz

Μάνος Γαβράς: «Αποφεύγω δουλειές που απαιτούν τη φυσική μου παρουσία για εκτενή διαστήματα»

H τόλμη χαρακτηρίζει τη ζωή του Μάνου Γαβρά.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε από την Ελλάδα, χωρίς χρήματα, και κατάφερε να χτίσει μια καριέρα, με σημαντικούς σταθμούς στην Αμερική και όχι μόνο.

Σε βρίσκουμε σε μια πολύ καλή στιγμή. Επέστρεψες από το Ισραήλ, όπου συμμετέχεις στη σειρά «Eastside», η οποία μάλιστα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ποιος είναι ο ρόλος σου;

Υποδύομαι τον αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο, τον ταμία του κράτους της Ιερουσαλήμ, ο οποίος εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο σχετικά με την αγοραπωλησία ενός ακινήτου μεγάλης πολιτικής σημασίας για τους Ισραηλινούς και τους Αραβες. Διχασμένος ανάμεσα στη βαθιά του αγάπη για την Εκκλησία, από τη μια, και στον πρωτόγνωρο έρωτα που βιώνει στα μάτια μιας Παλαιστίνιας συζύγου και μητέρας, από την άλλη, οδηγείται σε ακραίες καταστάσεις, στην προσπάθεια του να ισορροπήσει ανάμεσα στη βαθιά πίστη στον θεό και το ανθρώπινο πάθος. Καλείται για πρώτη φορά να κρίνει και να αμφισβητήσει μια φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίστηκε όλη του η ζωή έως τώρα. Μια πολύ δυνατή ιστορία, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, ένας ρόλος, ένα σενάριο και γενικά ένα project που πιστεύω πάντα θα ξεχωρίζω και θα θυμάμαι με αγάπη. Νιώθω πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά. Κι επίσης που παίζω μαζί με έναν ακόμη σημαντικό Ελληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον Πάνο Κορώνη, ο οποίος υποδύεται τον Πατριάρχη Θεόδωρο και είναι γνωστός από τις συμμετοχές του στην ταινία «Before midnighht» με τη Ζιλί Ντελπί, το «Βecket» του Νetflix και το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγκάρη.

Nιώθεις πιο άνετα όταν παίζεις στα ελληνιικά ή στα αγγλικά;

Για κάποιο λόγο, νομίζω ότι πλέον μου είναι πιο εύκολο να παίζω στα αγγλικά. Νιώθω πιο ρεαλιστικός πιο άμεσος. Πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τη γλώσσα. Η ελληνική γλώσσα από τη φύση της είναι πιο μεγάλη, πιο περιγραφική. Αυτό είναι μέρος και της ομορφιάς και της ιδιαιτερότητάς της. Από τη δομή μέχρι την προφορά της και την κινησιολογία που τη συνοδεύει. Αυτό, όμως συχνά έχει ως αποτέλεσμα να ακούγεται πιο θεατρική στα αυτιά μας. Από την άλλη, εδώ και χρόνια συμμετέχω ή δοκιμάζομαι κυρίως σε διεθνείς παραγωγές ή σε ξένες παραγωγές που γυρίζονται στη χώρα μας οπότε η όλη διαδικασία, από τα κάστινγκ μέχρι τα γυρίσματα, γίνεται πάντα στα αγγλικά -και στα γαλλικά σε κάποιες περιπτώσεις- και, σε συνδυασμό με τα χρόνια που έχω ζήσει στο εξωτερικό και τα μεγάλα διαστήματα που περνάω ακόμα εκτός Ελλάδος κάθε χρόνο για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους ίσως η φύση της αγγλικής γλώσσας στην υποκριτική μου έρχεται πιο φυσιολογική.

Επιλέγεις τους ρόλους με βάση τους συνεργάτες ή τα χρήματα;

Παλαιότερα, τα χρήματα έπαιζαν σημαντικότερο ρόλο, καθώς η υποκριτική αποτελούσε την κύρια πηγή βιοπορισμού μου. Πλέον, λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας ως συνιδιοκτήτη στον όμιλο επιχειρήσεων εστίασης Nice N Easy Group, επιλέγω τις δουλειές στον χώρο της υποκριτικής πρωτίστως με γνώμονα το σενάριο, τους συνεργάτες και τον ρόλο και έπειτα με βάση το οικονομικό. Δηλαδή θα πω ναι σε μια δουλειά που μου αρέσει πολύ με λιγότερα λεφτά, ενώ θα απορρίψω ένα project που πληρώνει πολύ καλά, αλλά δεν με αφορά καλλιτεχνικά σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Επίσης ένας άλλος βασικός παράγοντας με τον οποίο επιλέγω τις δουλειές μου είναι ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώσω. Αποφεύγω δουλειές που απαιτούν τη φυσική μου παρουσία για εκτενή διαστήματα, γι' αυτό και προτιμώ ταινίες ή σειρές όπως αυτή στην οποία συμμετέχω τώρα στο Ισραήλ, που γυρίζονται με βάση το μοντέλο πλατφόρμας, δηλαδή περίπου 10 επεισόδια ανά σεζόν, τα οποία οργανώνονται και γυρίζονται μέσα σε συγκεκριμένα διαστήματα και κατά κάποιο τρόπο είναι σαν να κάνεις μια ταινία. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να διατηρώ ένα ευέλικτο πρόγραμμα, ώστε να μπορώ να ταξιδεύω συχνά για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους αλλά και για να είμαι περισσότερο διαθέσιμος για ωραίες παραγωγές και κάστινγκ που μπορεί να προκύπτουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ιδανικά, τι περιμένεις να σου φέρει αυτή η σειρά;

Θα ήθελα να μου ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες σε αντίστοιχες σειρές ή ταινίες.

Θα τη δούμε στο Netflix, όπως έχει γραφτεί;

Δεν μπορώ να απαντήσω επίσημα σε αυτό,. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πίσω από την παραγωγή του «Eastside» βρίσκεται η Freemandle Medi και η σειρά θα παιχτεί στο ΚΑΝ, το οποίο θεωρείται το πρώτο κανάλι του Ισραήλ, που είναι υπεύθυνο και για τη γνωστή σειρά «Tehran» του AppleTV+. Η παραγωγός μας είναι η Dikla Barkai, που είναι η δημιουργός της γνωστής σειράς του Νetxlix «Shtisel», ενώ στη σειρά μας συμμετέχουν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του top Netflix hit «Fauda». Επίσης στη σειρά πρωταγωνιστεί ο μεγαλύτερος σταρ του Ισραήλ, ο Yehuda Levi, γνωστός και από τη σειρά του Νetflix «Μossad 101». Ξέρω ότι οι παραγωγοί μας βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τις πλατφόρμες αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο σε αυτή τη φάση.

Πηγή:Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved