Μαρία Αλιφέρη: «Βολευόμαστε με την εικόνα, γιατί είναι η εύκολη λύση. Το άλλο έχει κόπο»
Showbiz

Μαρία Αλιφέρη: «Βολευόμαστε με την εικόνα, γιατί είναι η εύκολη λύση. Το άλλο έχει κόπο»

Η Μαρία Αλιφέρη επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά της ηρωΐδας που θα ενσαρκώσει.

Η ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε για τον νέο της ρόλο ως Μελισσάνθη μίλησε και για την αξία που έχει στη ζωή της, η αλήθεια.

Μελισσάνθη και Μαρία Αλιφέρη...

«Έχουν κοινά στοιχεία».

Αναζητάτε την αλήθεια στη ζωή σας;

«Και μόνο! Νομίζω αυτό δικαιώνει όλους μας. Να αναζητάμε πίσω από τα πράγματα και τις καταστάσεις την ΑΛΗΘΕΙΑ. Με κεφαλαία. Όχι την πλασματική, την κατασκευασμένη. Αυτή νομίζω είναι η μεγαλύτερη απελευθέρωση του ανθρώπου».

Στους χώρους μας τη συναντάτε συχνά;

«Όλη η κοινωνία είναι κατασκευασμένη πάνω σε μια ψεύτικη αλήθεια. Όμως, τους χώρους της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και, φυσικά, και το δικό μας τους ονομάζω "χώρους της υποκρισίας". Ίσως είναι αυστηρός ο όρος, αλλά το ξέρουμε και το βλέπουμε όλοι. Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά».

«Σφάζονται» στην ποδιά... της εικόνας;

«Αυτό αποδεικνύει ότι δεν αναζητάμε την αλήθεια. Βολευόμαστε με την εικόνα, γιατί είναι η εύκολη λύση. Το άλλο έχει κόπο. Να βρεις τη δική σου αλήθεια και των άλλων και της ζωής... Έχει δουλειά. Να ησυχάσεις με την όποια εικόνα είναι το πιο εύκολο. Εκεί παγιδευόμαστε όλοι οι άνθρωπος και χάνουμε τη ζωή μας».

Και σε συνθήκες πολέμου;

«Το απαύγασμα της υποκρισίας για μένα παγκοσμίως. Όταν επισήμως λέγεται ότι το ψέμα είναι η βάση της προπαγάνδας του όποιου λαού, τελειώσαμε. Το έχουν πει μόνοι τους. Προπαγάνδα σημαίνει ψέμα. Αλλάζω την εικόνα. Όταν, λοιπόν, συνηγορούν όλοι παγκοσμίως ότι η βάση του πολέμου είναι η προπαγάνδα, άρα το ψέμα, η αλλοίωση της εικόνας, δεν μιλάμε για το αποκορύφωμα της υποκρισίας; Αν δεν αποφασίσει το ανθρώπινο είδος να δει τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο, έτσι θα βαδίζει η ανθρωπότητα. Προσωπικά και συλλογικά. Δεν ξυπνάμε. Έχουμε δύο Παγκοσμίους Πολέμους πίσω μας, έχουμε εμπειρίες, βιώματα και δεν ξυπνάμε. Πάλι το ψέμα είναι το αφεντικό μας».

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Αλιφέρη: «Δε θέλησα ποτέ να κρεμάσω την προσωπική μου ζωή στα περίπτερα»

Μαρία Αλιφέρη: «Ασφαλώς είχα δύσκολες συνεργασίες. Τις αντιμετώπισα με υπομονή και σύνεση»

Μαρία Αλιφέρη: «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω όλα θα τα έκανα διαφορετικά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved