Ράνια Τζίμα: «Με την απώλεια της μητέρας μου, ήταν σαν να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος...»
Showbiz

Ράνια Τζίμα: «Με την απώλεια της μητέρας μου, ήταν σαν να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος...»

Η δημοσιογράφος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης μίλησε για τον θάνατο της μητέρας της αλλά και για πολλά άλλα.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα έχει ξεχωρίσει στον χώρο της δημοσιογραφίας με τον άμεσο και ειλικρινή λόγο της. Ξέρει πολύ καλά να τοποθετείται και να κρατά ισορροπίες και άλλοτε να προσεγγίζει τα θέματα με μια πιο ευαίσθητη πλευρά. Η επιτυχημένη δημοσιογράφος σε μια πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε για τον θάνατο της μητέρας της και την απόφασή της να αφήσει την Θεσσαλονίκη, αλλά αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Πάτρας και της Καρολάιν. Δυο υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Διανύουμε μια περίοδο με σκληρή ειδησεογραφία. Από τη μια ο Πόλεμος στην Ουκρανία με μαζικούς θανάτους αμάχων, από την άλλη πρωτοφανή ειδεχθή εγκλήματα, όπως η δολοφονία της Καρολάιν και η υπόθεση της Πάτρας. Είσαι από τους παρουσιαστές κεντρικού δελτίου που εκδηλώνεις συναίσθημα όταν ανακοινώνεις τις εξελίξεις.

Όπως είναι η ψυχοσύνθεση και ο χαρακτήρας μου δεν μπορώ να έχω αποστασιοποίηση από αυτό που καταγράφουμε στο δελτίο ειδήσεων. Υπάρχουν και παρουσιαστές που έχουν άμυνες και παίρνουν την ικανή απόσταση από τα πράγματα Υπάρχουν διαφορετικές σχολές στην παρουσίαση, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Το βραδινό δελτίο του MEGA είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης μιας μεγάλης ομάδας που από το μεσημέρι συζητάμε όλα τα θέματα μεταξύ μας - όταν κάτι το συζητάς και το αναλύεις επί ώρες, δεν μπορεί να μην περάσει και μέσα σου. Eιδικά για τις δύο υποθέσεις που ανέφερες, όλοι κάπου έχουμε δει τον εαυτό μας μέσα σε αυτές. Όταν μιλάμε για τρία παιδιά που «χάθηκαν» και προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς, το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι τα παιδιά του. Στην υπόθεση της Καρολάιν, επίσης, το ανατριχιαστικό είναι ότι τα πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, πριν ξεδιπλωθεί το τι έγινε είχαν στοιχεία κανονικότητας. Ο Μπάμπης με την Καρολάιν ήταν ένα νεαρό πανέμορφο ζευγάρι, που έδειχνε ερωτευμένο, με το μωράκι του. Αυτός ο άνθρωπος που, σκότωσε τη γυναίκα, του και το ζώο τους με αυτό τον φρικτό τρόπο ήταν ένας ευειδής άνθρωπος με μια κανονική δουλειά και μια φαινομενικά κανονική ζωή. Αυτό το πράγμα σε τρομάζει. Σε συγκλονίζει. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μπορούσε να είναι ο δικός μου γείτονας. Και το ζευγάρι της Πάτρας πριν συμβεί ό,τι έγινε με τε τα παιδιά τους, καθώς, είναι ακόμα υπό διερεύνηση η υπόθεση, είχε στοιχεία κανονικότητας, δεν ήταν τα πρόσωπα που φώναζαν «κάτι δεν πάει καλά». Δεν ήταν περιπτώσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονταν προβληματικές.

Έχεις πει πολλές φορές πόσο αγαπάς, τη δουλειά σου, ότι ποτέ δεν την κουβαλάς ως βάρος ακόμα και τις δύσκολες μέρες. Ήταν το παιδικό σου όνειρο η δημοσιογραφία;

Δεν είμαι α περίπτωση του ανθρώπου που ονειρευόταν να γίνει δημοσιογράφος, ούτε έγραψα ποτέ σε μαθητικές εφημερίδες. Από μικρό παιδάκι, όμως, είχα ένα περίεργο για την ηλικία μου ενδιαφέρον για τα πολιτικά.

Από ό,τι έχεις πει, έζησες μια άγρια εφηβεία. Είχες έντονες κόντρες με τους δικούς σου;

Είχα μια άγρια εφηβεία για τα μέτρα μου. Γιατί μέχρι τότε ήμουν ένα φοβερό ήσυχο παιδί που έμπαινε στα πλαίσια που το έβαζαν χωρίς διαπραγματεύσεις ή αντίδραση. Στην εφηβεία άλλαξαν τα πράγματα. Ήθελα να βγω έξω, να ξενυχτήσω, έπρεπε να επιστρέψω μια συγκεκριμένη ώρα και εγώ γύριζα ξημερώματα. Ήταν σοκ για τους γονείς μου ακριβώς γιατί υπήρχε η αντίστιξη με το πριν. Μου έλεγαν άσπρο και έλεγα μαύρο. Τα έζησαν όλα μαζεμένα εκεί στα 15-17, μέσα σε μια διετία. Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο διαπιστώνω πως έκανα και πράγματα που ήταν επικίνδυνα αλλά τότε δεν το καταλάβαινα. Από τύχη δεν μου συνέβη κάτι κακό, θα μπορούσε κάλλιστα να μου έχει συμβεί. Μετά τα 17 όλο αυτό γύρισε πάλι. Στις σπουδές μου ήμουν συγκεντρωμένη, το ενδιαφέρον μου για τα πολιτικά πράγματα εντάθηκε. Ξέρεις, πολιτικές νεολαίες και πολλή συζήτηση γύρω από όλο αυτό.

Η πρώτη σου δουλειά ήταν στην ενημέρωση;

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε ένα μαγκαζίνο της ΕΡΤ3, μια εκπομπή ποικίλης ύλης στην οποία έκανα γκάλοπ. Πολύτιμη εκπαίδευση. Από το σημείο που βρίσκομαι τώρα μπορώ να σου πω πόσο σημαντικό είναι να βγεις στον δρόμο, να βρεις το θάρρος να ρωτάς περαστικούς, να φας και άπειρες χυλόπιτες... Είναι η πρώτη επαφή απευθείας με τους πολίτες στους οποίους απευθυνόμαστε.

Στην Αθήνα ήρθες λίγο μετά τον ξαφνικό θάνατο της μαμάς σου και την απώλεια μιας αγαπημένης φίλης σε δυστύχημα. Πριν από αυτά τα τόσο δύσκολα για ένα νέο κορίτσι γεγονότα δεν επιθυμούσες να έρθεις στην Αθήνα για δουλειά;

Ούτε το ήθελα ούτε το είχα σκεφτεί. Η Θεσσαλονίκη τότε ήταν πολύ ενεργή δημοσιογραφικά, όλα τα μεγάλα κανάλια είχαν ανταποκριτικά γραφεία που το καθένα είχε 6-8 δημοσιογράφους. Υπήρχε πολλή δουλειά και καλοί μισθοί για τα δεδομένα της πόλης. Δεν έβλεπα τον λόγο να έρθω στην Αθήνα. Για μένα ήταν πολύ κομβικό γεγονός, καταλυτικό, η απώλεια της μητέρας μου. Ήταν σαν να κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με όλη την προηγούμενη ζωή μου. Αλλά ακόμα και με τη «φυγή» της με πήγε μπροστά. Ήταν σπουδαία μάνα, ένας άνθρωπος πολύ ανεξάρτητος, που από την πρώτη ανάσα που πήρα, με σκληρό ή αυστηρό τρόπο πολλές φορές, προσπαθούσε να κάνει και εμένα ανεξάρτητη, να σταθώ στα πόδια μου, να μεγαλώσω με ταχύτητες που δεν ήταν της εποχής εκείνης, σαν να ήξερε πως θα φύγει νωρίς και θα κληθώ να αντιμετωπίσω πράγματα νωρίτερα από άλλα παιδιά. Δεν θα είχα φύγει από τη Θεσσαλονίκη αν δεν την έχανα. Σκέψου πως πριν μου είχαν προτείνει δυο-τρεις φορές να κατέβω στην Αθήνα, κάτι που ήταν όνειρο για τους περισσότερους δημοσιογράφους της πόλης, και το είχα αρνηθεί.

Δεν είχες τον στόχο μιας μεγαλύτερης καριέρας; Συνήθως οι Αιγόκεροι είναι καριερίοτες και φιλόδοξοι.

Είμαι Αιγόκερως με ωροσκόπο Διδύμους. {Γελάει.) Με αφορά να είμαι καλή στη δουλειά μου, αλλά ο στόχος μου δεν είναι να βγάλω πολλά χρήματα από αυτή τη δουλειά, αλλά να ζω από αυτή, καλύπτοντας τις ανάγκες της οικογένειας μου. Δεν ισχυρίζομαι πως είμαι ένας άνθρωπος τόσο πνευματικός, αποσπασμένος από την ύλη! Θέλω να αγοράσω ένα ωραίο φόρεμα, ένα ωραίο κοστούμι, μου αρέσει να βγούμε έξω για φαγητό κάπου όμορφα, κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ένα δικό μας σπίτι στην Αθήνα, αλλά μέχρι εκεί. Το γεγονός πως όλο αυτό είναι έτσι τοποθετημένο μέσα μου είναι απελευθερωτικό γιατί εσωτερικά δεν με δεσμεύει να κυνηγώ υπερβολικά κάποια πράγματα. Αν είναι να 'ρθουν θα 'ρθουν, αλλιώς να προσπεράσουν... Για να συνοψίσω: Θέλω να έχω δουλειά τη δημοσιογραφία, και ιδανικά στα πεδία που με ενδιαφέρουν, και να ζω από τα χρήματα της δουλειάς μου μια κανονική ζωή.

Πηγή: OK!

Διαβάστε επίσης:

Τζίμα-Παναγοπούλου: Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης και πόσο έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση της Πάτρας

Ράνια Τζίμα: Αυτός είναι ο λόγος που απουσιάζει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Τζίμα: Η σπάνια εξομολόγηση για την κόρη της: «Μπορεί τώρα να λένε τι απαράδεκτη μάνα είναι αυτή»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved