Χατζηπαναγιώτης για Φιλιππίδη-Λιγνάδη: «Το τεκμήριο της αθωότητας καταργήθηκε με βάναυσο τρόπο»
Showbiz

Χατζηπαναγιώτης για Φιλιππίδη-Λιγνάδη: «Το τεκμήριο της αθωότητας καταργήθηκε με βάναυσο τρόπο»

O Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς στην Ελλάδα, ο οποίος έχει υποδυθεί ρόλους που έχουν αφήσει ιστορία στην τηλεόραση και το θέατρο.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τις δίκες Λιγνάδη-Φιλλιπίδη και για το αν έχει δει συναδέλφους του να συμπεριφέρονται με αλαζονεία χωρίς να υπολογίζουν τους γύρω τους, αλλά και για το πώς διαχειρίζετε την ακραία πόλωση που υπάρχει στην κοινωνία.

Τη στιγμή αυτή εξελίσσονται δύο δίκες καλλιτεχνών που έχουν απασχολήσει την κοινωνία. Έχετε δει σε συναδέλφους να συμπεριφέρονται με αλαζονεία χωρίς να υπολογίζουν τους γύρω τους;

Έχω δει αντίστοιχες συμπεριφορές στα σαράντα χρόνια μου στη δουλειά αυτή...Τους ανθρώπους που είναι υπόδικοι τους γνωρίζω, γιατί έχω συνεργαστεί μαζί τους. Έχω πίστη στη δικαιοσύνη και περιμένω όπως όλοι το αποτέλεσμα της δίκης.

Όσον αφορά στο δημόσιο διάλογο γύρω από τις υποθέσεις αυτές, θέλω να πω ότι με εξέπληξε πολύ, με τρόμαξε η συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων όταν βγήκαν στην επιφάνεια οι καταγγελίες για τα πρόσωπα αυτά.

Δίκασαν και καταδίκασαν πριν από τα δικαστήρια! Η μεγαλύτερη κατάκτηση του Διαφωτισμού, με βάναυσο τρόπο εν μία νυκτί. Είναι αγριευτικό να συμβαίνει αυτό. Κι ακόμα πιο αγριευτικό όταν συμβαίνει από ανθρώπους της τέχνης. Ακόμα κι αν μιλάμε για το μεγαλύτερο εγκληματία.

Όμως άνθρωποι που είχαν μεγάλη δύναμη ένιωθαν υπεράνω του νόμου;

Η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι κάτι συχνό σε αυτή τη δουλειά, ιδιαίτερα αν έχεις δύναμη και εξουσία. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αν κάποιος έχει κάνει πράξεις αξιόποινες και ποινικά κολάσιμες και όχι αν εγώ τον σιχαίνομαι αυτόν για το χαρακτήρα και τις άθλιες συμπεριφορές του.

Αυτό δεν μπορεί να κρίνεται σε τηλεοπτικά παράθυρα εκπομπών με αυτόν το λυσσαλέο και ανθρωποφαγικό τρόπο. Ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργούν οι θεσμοί και δεν μπορούμε να τους καταργούμε, ούτε και να αγνοούμε, επαναλαμβάνω, το τεκμήριο της αθωότητας, που είναι η βάση όλων των σύγχρονων κοινωνιών. Δεν θέλω να είμαι ούτε να βλέπω γύρω μου μαχητές του ISIS.

Πώς διαχειρίζεστε την ακραία πόλωση που υπάρχει στην κοινωνία;

Ποτέ δεν απομακρύνομαι από το κοινωνικό γίγνεσθαι… Θέλω να συμμετέχω όσο γίνεται. Θέλω όμως επίσης να μην είμαι μέρος της αγριότητας που υπάρχει στην κοινωνία. Οι. κρίσεις που βιώνουμε αλλεπάλληλα τα τελευταία δέκα χρόνια με έμαθαν να κρατιέμαι παρά την παρορμητικότητά μου.

Λυπάμαι όταν βλέπω ανθρώπους στα social media να τσακώνονται δημόσια και έχω αποφασίσει να μην είμαι μέρος ενός διαλόγου αυτού του είδους. Έχω τις απόψεις και τις ιδεολογίες μου, αλλά επιλέγω να μιλάω γι’ αυτές σε ένα περιβάλλον που μπορεί να γίνει εποικοδομητικός διάλογος.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που με γενναιότητα λένε την άποψη τους και την υποστηρίζουν, αλλά για τον ηθοποιό είναι αλλιώς. Θέλω οι άνθρωποι που έρχονται στο θέατρο να με ανακαλύπτουν στη σκηνή. Ως ηθοποιός θέλω να συνθέτω απόψεις, θέλω να συγκινώ και αριστερούς και δεξιούς. Θέλω να είμαι πρεσβευτής της ομόνοιας.

Πηγή:Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved