Γιώργος Χρυσοστόμου: Η παράσταση που τον στιγμάτισε και ο ρόλος του ως Αχιλλέας
Showbiz

Γιώργος Χρυσοστόμου: Η παράσταση που τον στιγμάτισε και ο ρόλος του ως Αχιλλέας

Ανατρεπτικός και ευθύβολος ο Γιώργος Χρυσοστόμου φόρεσε το εντυπωσιακό κοστούμι του Αχιλλέα στην τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και, λίγο πριν από την εμφάνισή του στο Ηρώδειο μίλησε γι' αυτή τη δουλειά για την οποία είναι πολύ περήφανος.

Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο ρωμαϊκό θέατρο στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Στον ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, ενώ ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος υποδύεται τον Αγαμέμνονα, η Ιωάννα Παππά την Κλυταιμνήστρα και ο Άκης Σακελλαρίου τον Μενέλαο. «Πρόκειται για μια παράσταση πολύ επίκαιρη, γιατί η έννοια της θυσίας κατά τη γνώμη μου, είναι αυτή που βάζει σε μια ζυγαριά τα προσωπικά μας "θέλω" και το ποιο μονοπάτι θα τραβήξουμε στη ζωή», λέει ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Η παράσταση κάνει έναν συνδυασμό του χρόνου στο παρελθόν και στο μέλλον. Σε 400 χρόνια από τώρα -ακόμα και αν ο Αγαμέμνονας χρησιμοποιούσε λάπτοπ για να κάνει τον πόλεμο τούτο πρόβλημα θα ήταν πάλι το ίδιο: ότι κάποιος θα έπρεπε να χάσει κάτι σημαντικό. Επίσης το έργο μιλά για την πολύ γρήγορη μετατόπιση στην ωριμότητα για όλους. Η θυσία, ειδικά του πατέρα, είναι κάτι που έχουμε ξαναζήσει και βιβλικά με τον Αβραάμ και το χέρι του Θεού.

Ο Θέμης Μουμουλίδης μάς οδήγησε προς τα εκεί, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία της παράστασης όπως τα κοστούμια και το σκηνικό. Η ερώτηση είναι τι θα θυσίαζε ο καθένας μέσα του, τι σημαίνει "πρέπει" και τι σημαίνει "θέλω". Έχει σημασία που το αρσενικό βρίσκεται ενάντια στο θηλυκό και το αντίστροφο. Ένα κορίτσι αποδεικνύεται πιο δυνατό από όλα τα αρσενικά του κόσμου. Αυτό φέρνει μια μεγάλη αλλαγή στα πράγματα. Ξαφνικά δεν μπορούν να πολεμήσουν και έρχεται ένα λουλούδι, η Ιφιγένεια, και τους βάζει τα γυαλιά και τους λέει "μην αγχώνεστε και μην κλάψει κανείς το 'χω". Μια λεπτομέρεια είναι ότι ο Αχιλλέας αναφέρεται ως 15χρονος και η Ιφιγένεια ως 12χρονη. Είναι σαν να έρθει το παιδί σας και να σας πει "φεύγω από τη ζωή, για να κάνω αυτή τη χώρα καλύτερη"».

Πηγή: Real

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved