Κίμων Κουρής: «Δεν έχω κάνει πράγματα με το ζόρι, ούτε που να τα έχω μετανιώσει»
Showbiz

Κίμων Κουρής: «Δεν έχω κάνει πράγματα με το ζόρι, ούτε που να τα έχω μετανιώσει»

Ο Κίμων Κουρής δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένος με το θέατρο και γοητευμένος με τον κινηματογράφο.

Η τηλεόραση ήταν άγνωστος τόπος γι’ αυτόν και ο ίδιος δίσταζε να τον εξερευνήσει. Μόλις το 2015 πήρε το τηλεοπτικό βάπτισμα του πυρός με τη σειρά «Ηρωίδες», η οποία όμως κόπηκε νωρίς.

Ο Κίμων επανήλθε δυναμικά στο τηλεοπτικό σόμπαν με τη σειρά «Εξαψη» το 2021, για να ακολουθήσουν αμέσως τα «Ψέματα» και το φετινό φιλόδοξο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι».

«Χάρηκα πολύ που μου πρότεινε αυτό τον ρόλο ο παραγωγός Σταύρος Καπελούζος, με τον οποίο είχα ξανασυνεργαστεί και στην “Εξαψη”. Ο εισαγγελέας Σταύρος Μαυρίδης, τον οποίο υποδύομαι, είναι ένας χαρακτήρας με κύρος και έχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για να δουλέψω ως ηθοποιός, γιατί είμαι πολύ μακριά του ως επάγγελμα και ως ψυχοσύνθεση.

«Μου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα με αρχή, μέση και τέλος», εξηγεί. Μιλάει αργά, καθαρά, τονίζοντας τις λέξεις, σαν να βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Δεν είναι να απορείς που νιώθει το θέατρο σαν δεύτερο σπίτι του. «Νιώθω ειλικρινά πολύ τυχερός που εδώ και 15 συναπτά έτη που δουλεύω δεν αναγκάστηκα ποτέ να κάνω κάτι μόνο και μόνο “γιατί ποιος ξέρει πότε θα ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο”. Κάνω πάντα τις επιλογές μου, διαρκώς προκύπτουν πράγματα και στο θέατρο και τον κινηματογράφο, που αγαπάω και λατρεύω, και πλέον και στην τηλεόραση. Και νιώθω κι εγώ περήφανος για τις επιλογές μου. Δεν έχω κάνει πράγματα με το ζόρι, ούτε που να τα έχω μετανιώσει», λέει στο Gala

Και τι να μετανιώσει, εδώ που τα λέμε; Αν και για το τηλεοπτικό κοινό ο Κίμων είναι σχετικά φρέσκο πρόσωπο, κουβαλάει στις αποσκευές του σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και συμμετοχές σε βραβευμένες κινηματογραφικές ταινίες -όπως το «5pm Seaside» του Βαλεντίν Στέισκαλ, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας, και τα «Pacino s Way» και«Αβανος», που του χάρισαν στο ίδιο φεστιβάλ τα βραβεία καλύτερης ανδρικής ερμηνείας το 2015 και το 2018 αντίστοιχα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved