Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Μελέτησα πολύ την ζωή της Κυβέλης, μέσα από αρχειακό υλικό»
Showbiz

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Μελέτησα πολύ την ζωή της Κυβέλης, μέσα από αρχειακό υλικό»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε συνέντευξή της, έκανε λόγο για τον ρόλο της Κυβέλης, τον οποίο και υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ1 "Φλόγα και Άνεμος".

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και φυσικά έχει κάθε λόγο να έχει άποψη γύρω από τον χώρο που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μαζί τον Άρη Λεμπεσόπουλο παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό Hello και έκαναν λόγο για τη σειρά αξιώσεων της ΕΡΤ1 «Φλόγα και Άνεμος», που έχει κερδίσει από το πρώτο επεισόδιο ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές, και το θυελλώδη έρωτα της Κυβέλης με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αναφέρονται ακόμα στις οκτώ δεκαετίες μιας σκληρής και ταραγμένης εποχής της ελληνικής ιστορίας, ενώ εξομολογούνται και τις αλήθειες της δικής τους ζωής.

Η σειρά της ΕΡΤ1 «Φλόγα και άνεμος» είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε: μια υπέροχη δουλειά. Άλλωστε ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα καλλιτεχνικά είναι εξαιρετικό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Το πρώτο επεισόδιο το παρακολουθήσατε όλοι οι συντελεστές της σειράς μαζί. Τι συναισθήματα σας δημιούργησε;

Χαράς γιατί είδαμε πόσο σοβαρή δουλειά έγινε σε όλους τους τομείς, προβληματισμού ως προς το τι έπρεπε να προσεχθεί ώστε να προληφθούν κάποιες αδυναμίες και αναμονής για την πολλά υποσχόμενη συνέχεια.

Το «Φλόγα και Άνεμος» είναι μια σειρά που σέβεται τα πρόσωπα και τις ιστορίες τους, υπηρετεί πιστά τις πολλές και διαφορετικές εποχές που παρουσιάζονται στο ιστορικό φόντο, από το 1888, όταν γεννήθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές, μέχρι το 1968, όταν πέθανε ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Δηλαδή, σε οκτώ δεκαετίες ελληνικής ιστορίας και ταραγμένων χρόνων και μέσα από τον παράφορο έρωτα αυτών των δύο ανθρώπων παρακολουθούμε τι συνέβαινε στη χώρα. Πρόκειται για μια ιστορία του έθνους, της πολιτικής και του πολιτισμού, κι αυτό την κάνει ξεχωριστή.

Μελετήσατε πολύ τη ζωή της Κυβέλης ψάχνοντας αρχειακό υλικό που την αφορά.

Πράγματι, αναζήτησα ό,τι υπάρχει διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Είδα ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στη ζωή της και άκουσα ηχογραφήσεις θεατρικών έργων στα οποία πρωταγωνιστούσε, όπως το «Μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, την «Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού και την «Εχθρά» του Ντάριο Νικοντέμι. Φυσικά, είδα και την ταινία του Ορέστη Λάσκου «Η Άγνωστος», που γυρίστηκε το 1956 και είναι η μοναδική σωζόμενη ταινία της. Διάβασα για εκείνη όσες πληροφορίες βρήκα.

Επιπλέον, το βιβλίο «Φλόγα και Άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου, στο οποίο βασίζεται η σειρά, είναι γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες για την Κυβέλη, τόσο από μελετητές του έργου της όσο και από πρόσωπα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος, όπως η Βαλεντίνη Ποταμιάνου, που είναι δισεγγονή της

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved