Αυτή η νύχτα μένει: Ελένη Ρουσσινού: Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την ηθοποιό της σειράς
Showbiz

Αυτή η νύχτα μένει: Ελένη Ρουσσινού: Όλα όσα δεν γνωρίζετε για την ηθοποιό της σειράς

Η Ελένη Ρουσσινού μιλά για το τηλεοπτικό ντεμπούτο της με τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», έπειτα από μια κινηματογραφική πορεία που της έχει χαρίσει διεθνείς διακρίσεις, αναφέρεται στον σύντροφό της και γνωστό σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά, και δηλώνει λάτρης της ελευθερίας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Για περισσότερο από μία δεκαετία διαπρέπει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ωστόσο φέτος εισβάλλει για πρώτη φορά στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης με τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει». Η Ελένη Ρουσσινού υποδύεται μια μοιραία γυναίκα που, ακόμη και απούσα, επηρεάζει σαν αερικό τις ζωές των ηρώων. Η εμφάνισή της άλλωστε, παραπέμπει σε νεράιδα και -καθόλου τυχαία- ο ξένος Τύποςτην έχει χαρακτηρίσει ως την «Ελληνίδα Αντζελίνα Τζολί».

«Θα μου επιτρέψεις να αντικαταστήσω τη λέξη "αερικό" με όλες εκείνες τις γυναίκες της επαρχίας που δεν ανήκαν εκεί. Που ήταν μπροστά από την εποχή τους που ήταν φτιαγμένες για μια άλλη ζωή, αλλά οι καταστάσεις δεν τους το επέτρεψαν. Στο μυαλό μου γυρίζουν πολλές εικόνες από τέτοιες γυναίκες διαφορετικές που οι κοινωνικέςσυμβάσεις τις ανάγκασαν να ζήσουν μια άλλη ζωή από αυτή που οι ίδιες ποθούσαν», τονίζει η ηθοποιός στη Realnews.

Ως Μαρίνα και μούσα των δύο πρωταγωνιστών της σειράς του Βασίλη Μπισμπίκη και του Γιάννη Στάνκογλου, ντελικάτη, απόκοσμη και μεθυστική, κρύβει και μια σκοτεινή πλευρά.

«Μπορεί η δεκαετία του '80 να ήταν η αρχή μιας πιο "απελευθερωμένης" Ελλάδας αλλά είχε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει ώστε να αποτινάξει τα στερεότυπά της», τονίζει η Ελένη Ρουσσινού.

«Αυτή η δεκαετία είναι συνδεδεμένη με την έννοια της μεταπολίτευσης και της αλλαγής. Βλέπουμε μια Ελλάδα που βγαίνει προς τα έξω, που διασκεδάζει, που αρχίζει να νιώθει ελεύθερη. Πιστεύω πως οι χαρακτήρες της σειράς εκπροσωπούν σε μεγάλο βαθμό αυτό που ακόμη και σήμερα θεωρείται Ελληνίδα ή Ελληνας, άνθρωπος ανοιχτόκαρδος και ειλικρινής».

Όσο για την εξέλιξη της πλοκής στη σειρά; «Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται», υπογραμμίζει, ενώ θυμάται τη δεκαετία του '80 με πολλή αγάπη: «Ήταν τα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι την υπερβολή σε όλα τα επίπεδα: στη μουσική, στο ντύσιμο, στα μαλλιά. Ήταν τότε που οι ξένες επιρροές γίνονταν ολοένα και πιο εμφανείς. Αργότερα, κατάλαβα πως ήταν μια ζωντανή Ελλάδα που προσπαθούσε να βρει τη δική της ταυτότητα».

Η απόφασή της να κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο της με το «Αυτή η νύχτα μένει» ήρθε φυσικά. «Ένιωσα πως ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι κάτι σαν παιχνίδι και έχω πάντα τη διάθεση γι' αυτό. Αλλωστε, αν παρατηρήσεις την πορεία μου, μπορείς εύκολα να το καταλάβεις. Υπάρχουν επιλογές που φαινομενικά μοιάζουν ασύνδετες αλλά, αν τις παρατηρήσεις προσεκτικά, θα δεις ότι όλες είναι διαφορετικές εμπειρίες και προσεγγίσεις σε ένα πράγμα: την αγάπη για τη ζωή και τη διαφορετικότητα. Άλλωστε, η ζωή είναι μικρή για ταμπέλες».

Σινεμά, αγάπη μου

Η μεγάλη αγάπη της Ελένης Ρουσσινού είναι ο κινηματογράφος, όπου έχει ήδη διαπρέψει. Η γνωριμία της με τον Αλέξανδρο Αβρανά ήταν σταθμός και για τη ζωή και για την καριέρα της καθώς οι δυο τους εκτός από επαγγελματικά, πορεύονται μαζί και ως ζευγάρι.

«Ξεκίνησα από τη πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στην ομάδα ταυ Στάθη Λιβαθινού, κάτι που με καθόρισε. Έχω συνεργαστεί με πολλούς και διαφορετικούς σκηνοθέτες στο θέατρο. Στον κινηματογράφο ξεκίνησα με τις "Νύφες" του Παντελή Βούλγαρη, αλλά τον σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η συνεργασία μου στο θέατρα και στο σινεμά με τον Αλέξανδρο Αβρανά», εξηγεί.

Το 2013 είχε δώσει το «παρών» στο 70ό Φεστιβάλ της Βενετίας με το έργο «Miss Violence», που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα, καθώς και τα βραβεία των κριτικών Fedeora και το νεανικό βραβείο Area. Εκτός από το ταλέντο της τα ΜΜΕ είχαν εκθειάσει και την ομορφιά της.

«Φυσικά και είναι ωραίο να νιώθεις τα φώτα επάνω σου. Αλλά για εμένα το σημαντικότερο ήταν η Ταινία, αυτό που ήθελε να πει και συνεχίζει να υφίσταται ακόμη και σήμερα. Αναφέρομαι σε όλες αυτές τις αισχρές και απάνθρωπες ιστορίες παιδεραστίας που, δυστυχώς αποκαλύπτονται καθημερινά», σχολιάζει ταραγμένη.

Σε διεθνές επίπεδο, η Ελ. Ρουσσινού έχει και άλλες δουλειές στο ενεργητικό της καθώς έχει συνεργαστεί με τον Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία του Αλ. Αβρανά «Dark crimes».

«Είναι πάντα ευχάριστο να συνεργάζεσαι με ταλαντούχους και άμεσους ηθοποιούς. Αν και οφείλω να ομολογήσω πως η συμπάθειά μου ήταν μεγαλύτερη προς τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, που συμπρωταγωνιστούσε στη ταινία... Αν δεν υπάρχει καλλιτεχνική ελευθερία, τότε επιλέγω να μη συνεργαστώ», τονίζει, κάτι που έχει αποδείξει στη μέχρι τώρα καριέρα της.

Και τι περιμένει για το μέλλον; «Το όνειρό μου είναι να μπορώ να αισθάνομαι πάντα ελεύθερη», απαντά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved