Ιωάννα Παππά: «Το παιδί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου»
Showbiz

Ιωάννα Παππά: «Το παιδί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου»

Η Ιωάννα Παππά είναι μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές στον χώρο της υποκριτικής και από τα πρώτα της βήματα φάνηκε πως θα έχει λαμπρή καριέρα.

Η ηθοποιός σε συνέντευξη της μίλησε για τον σύντροφό της, για την μητρότητα αλλά και για το περιβάλλον που μεγάλωσε.

Επιλέγεις πάντα προσεκτικά τις δουλειές σου;

Πάντοτε μια πρόταση έχει να κάνει με το σύνολο. Με το κείμενο, με τους συντελεστές με το ποιος σκηνοθετεί, ποιος παίζει. Σε αυτή την περίπτωση ήταν ένα σημαντικό έργο ρεπερτορίου με σημαντικούς ηθοποιούς. Με τον Γιώργο Νανούρη, μετά από αρκετές συζητήσεις που είχαμε κάνει στο παρελθόν, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και είναι μεγάλη χαρά που τον γνωρίζω και επαγγελματικά. Είναι ένα ιδιαίτερο και καλόψυχο πλάσμα με πολύ χιούμορ, φαντασία και όρεξη για δουλειά.

Σε τι περιβάλλον μεγάλωσες;

Ήταν αγαπησιάρικο και προοδευτικό με όρια, όχι αυστηρό, ευτυχώς.

Κάπως έτσι λειτουργείς ως μητέρα;

Ναι (γελάει)! Βέβαια είναι ακόμη πολύ νωρίς αλλά ακριβώς επειδή εγώ κατάφερα να αναπνέω μέσα σε αυτό το οικογενειακό περιβάλλον και να κάνω τα πράγματα που ήθελα, χωρίς να σκέφτομαι αν θα άρεσε στους γονείς μου ή αν θα τους ικανοποιούσε ή ότι χρωστάω κάτι σε εκείνους. Δεν με έκαναν ποτέ να νιώσω ότι χρωστάω κάτι σε εκείνους αλλά μόνο στον εαυτό μου. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ γενναιόδωρο αυτό. Κάτι ανάλογο θα ήθελα να κάνω κι εγώ.

Μέχρι τώρα πώς αντιλαμβάνεσαι τη σχέση με τον γιο σου;

Σίγουρα με εξελίσσει. Το παιδί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου και το πώς διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοινό περιβάλλον σου, αλλά και τον εαυτό σου που πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να μεγαλώσει ένα παιδί. Επαναδιαπραγματεύεσαι πράγματα, αρχίζεις να τα βλέπεις με λιγότερο εγωιστικό τρόπο, γιατί υπάρχει πια αυτή η ανάγκη, δεν συμβαίνει αυτόματα, αλλά μετά από σκέψη. Γιατί συνειδητοποιείς ότι πρέπει να μπεις σε δεύτερη μοίρα και πρέπει να εστιάσεις στο πλάσμα που σε έχει ανάγκη και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο η μητρότητα;

Δεν με έκανε. Είμαι στη διαδικασία. Το ζω κάθε μέρα, υπάρχουν αλλαγές καθημερινά. Ελπίζω προς το καλύτερο. Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Νομίζω, όμως ότι κοιτάζω τον εαυτό μου και τον τρόπο που λειτουργώ - μάλλον είναι για καλό.

Επεδίωξες να μην προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο ο σύντροφός σου (ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Πόντος);

Είναι εξισορροπητικό αρκετά, γιατί το κομμάτι της δουλειάς μου απορροφά πολύ από τη σκέψη και την καθημερινότητά μου, οπότε είναι μια ανάσα το ότι δεν συζητάω τα ίδια πράγματα και στο σπίτι μου. Θυμάμαι ότι είναι και αλλιώς η ζωή, μου το υπενθυμίζει. Έτυχε, φυσικά, δεν ρωτάς πρώτα τι δουλειά κάνει κάποιος. Αυτά δεν μπορείς να τα ορίσεις Τουλάχιστον εγώ δεν λειτουργώ έτσι σε αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιθυμία και την ερωτική έλξη. Λογική χρησιμοποιώ αλλού. Τώρα, αν θα προχωρήσεις να κάνεις ένα παιδί με έναν άνθρωπο και να μείνεις πάρα πολλά χρόνια μαζί του, σίγουρα έχεις σκεφτεί κάποια πράγματα παραπάνω.

Πηγή:Real

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved