Η Ιωάννα Παππά αποκαλύπτει: «Μας έχει προσβάλει σε βαθμό σχεδόν εγκληματικό»
Showbiz

Η Ιωάννα Παππά αποκαλύπτει: «Μας έχει προσβάλει σε βαθμό σχεδόν εγκληματικό»

Η Ιωάννα Παππά είναι μια από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της και σε κάθε της νέο εγχείρημα έχει το κοινό για να στηρίζει και να της δίνει δύναμη.

Μπορεί να είχε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως τώρα που μεγάλωσε και λίγο ο γιος της επέστρεψε δυναμικά.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της για το κίνημα metoo αλλά και για το αν άλλαξε το θέατρο μετά από αυτό.

Πιστεύεις ότι το metoo άλλαξε κάπως τους ανθρώπους στο θέατρο;

Αυτό που κρατάω από αυτό που προέκυψε είναι ότι, έχοντας ξεπεράσει τα προσωπικά μας όρια, μας έχει προσβάλει σε βαθμό σχεδόν εγκληματικό. Γιατί πέρα από τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες που μπορεί να συμβαίνουν, υπάρχουν και τα ακραία γεγονότα, στα οποία δόθηκε περισσότερη σημασία. Αυτό που έχει προκύψει είναι ότι μπορεί κάποιος να μιλήσει γι' αυτό που του έχει συμβεί και να προχωρήσει σε καταγγελία. Μιλάμε για τις εκτός ορίων καταστάσεις γιατί και η κατάχρηση ενός δικαιώματος χωρίς σοβαρό λόγο μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Στην καθημερινότητα σε μια δουλειά όταν κάτι προκύπτει που κάνει δυσάρεστη τη συνεργασία, οφείλουμε να υπάρχει διάλογος. Δεν χρειάζεται να γίνει τιμωρητικά ή εκδικητικά, αλλά νομίζω ότι οι συντελεστές όταν νιώθουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, πρέπει να κάνουν μια συζήτηση, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν γίνεται να κουβαλάμε τα προβλήματα της προσωπικής μας ζωής στη δουλειά και να φορτώνουμε ανθρώπους που δεν ευθύνονται γι' αυτό. Οπότε τα προβλήματά μας τα λύνουμε στον χώρο που δημιουργούνται. Αν προκύπτουν στη δουλειά, πρέπει να κάθεται η ομάδα που συνεργάζεται να συζητάει, να βρίσκει μια λύση, χωρίς εγωισμούς και κόμπλεξ. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί πολλές δυσάρεστες καταστάσεις και ακραίες περιπτώσεις όπως αυτές που έχουν βγει στο φως.

Πριν υπήρχε μια σιωπηλή αποδοχή, μια αντιμετώπιση του στιλ «έτσι λειτουργούν τα πράγματα»…

Αυτό σίγουρα έχει αλλάξει και είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί. Δεν υπάρχει τίποτα αποδεκτό και πλέον συνδιαμορφώνουμε μια κατάσταση στον χώρο που βρισκόμαστε. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, όπως συμβαίνει και στην κοινωνία γενικότερα. Εμείς ορίζουμε το κοινωνικό πλαίσιο, εμείς είμαστε τα πρόσωπα μιας δουλειάς εμείς ευθυνόμαστε για το πώς θα πάει η δουλειά. Καλό είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλο να γίνεται αυτή η συνύπαρξη λειτουργική.

Τι περιμένεις αυτόν τον χειμώνα;

Θα ήθελα να μετριαστούν οι κακές ειδήσεις ελπίζω για τον χώρο του θεάτρου να πάει καλά. Θέλω να μπούμε σε μια εποχή και να αρχίσουμε να μη νιώθουμε τόσο φόβο, γιατί περάσαμε πολλά. Δεν είναι κάτι που προκύπτει. Ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Παράλληλα, ετοιμάζομαι για μια ακόμη παράσταση. Είναι ένα κείμενο της Μαρί Κιουρί και θα ανέβει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πηγή:Real

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved