Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: H Σαλονικιά που «παγιδεύτηκε» στον έρωτα - Η καριέρα και η αλλαγή ονόματος
Showbiz

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: H Σαλονικιά που «παγιδεύτηκε» στον έρωτα - Η καριέρα και η αλλαγή ονόματος

Από το κομμωτήριο της Λίτσας, στη «Μουρμούρα» του Alpha και από το διεθνές τηλεοπτικό hit «Homeland» στους «Παγιδευμένους» του ΑΝΤ1, που ξεχωρίζουν φέτος στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen. Το σίγουρο είναι πως η καριέρα της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου έφτασε κάποια στιγμή μέχρι το Χόλιγουντ.

Γεννημένη στις 18 Οκτωβρίου 1985 στη Θεσσαλονίκη, η 38χρονη σήμερα ηθοποιός θεωρείται από τις ωραιότερες μελαχρινές παρουσίες στην εγχώρια showbiz. Ετσι χαριτωμένη και τσαχπίνα όπως ήταν από πιτσιρίκα, δεν άργησε να εξοικειωθεί με τη σκηνή, καθώς ο χορός μπήκε στη ζωή της πολύ νωρίς.

Η ίδια έχει δηλώσει πως δεν ξέρει ποιο ακριβώς ήταν το ερέθισμα που την οδήγησε να βαδίσει στο μονοπάτι της τέχνης, καθώς ήταν πολύ μικρή όταν φαντάστηκε για πρώτη φορά τον εαυτό της σε… άλλον ρόλο!

ioannatriantafyllidou-(8).webp

«Με μάγευε η διαδικασία τού να μπαίνεις σε ρόλους και να υποδύεσαι άλλες προσωπικότητες και να ψάχνεις πώς μπορεί αυτός να περπατά, να κινείται, να μιλά. Λόγω χορού και παραστάσεων που δίναμε από μικρή ηλικία, ήμουν και από νωρίς εξοικειωμένη με τη σκηνή και την έκθεση μπροστά σε κόσμο.

Το όνειρο, όμως, που υπήρχε μόνο σε φαντασιακό επίπεδο στο μυαλό μου ένιωσα να παίρνει μορφή όταν είδα το όνομά μου στους επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Και από τότε αυτή η δουλειά απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μου και μου δίνει συνεχώς κίνητρα και ερεθίσματα», έχει αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη.

ioannatriantafyllidou-(6).webp

Παράλληλα με τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου σπούδασε και την επιστήμη της ψυχολογίας στη Φιλοσοφική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις στη συμπρωτεύουσα. Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση έγινε το 2005, μέσα από τη σειρά της ΝΕΤ «Ο θησαυρός της Αγγελίνας», όπου είχε έναν μικρό ρόλο, και τρία χρόνια μετά συμπρωταγωνίστησε με τη Σοφία Φαραζή στη σειρά του ΑΝΤ1 «Λίτσα.com», γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

«Η γενιά των 592 €»

1676988017870-578851934-ioannatriantafyllidou-(2).webp

Ακολούθησαν τηλεοπτικές συνεργασίες με την Ελένη Ράντου και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, όπως και ένας ακόμη πρωταγωνιστικός ρόλος στο κωμικό σίριαλ «Η γενιά των 592 €». Στις επιτυχίες της στη μικρή οθόνη συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, η εκπομπή stand up comedy «Κάψε το σενάριο», που έκανε μαζί με τους Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, Γιώργο Βαγιάτα και Λάμπρο Φισφή. Μάλιστα η εν λόγω εκπομπή μεταφέρθηκε με επιτυχία και στο θέατρο, χώρος στον οποίο η ηθοποιός δραστηριοποιήθηκε παίζοντας σε παραστάσεις όπως οι «Σουίτα στο Πλάζα», «Ηρωες», «Πράματα και Θάματα», «Φάντασμα με γόβες» και «Ο βιολιστής στη στέγη».

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό «μπαμ» η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου το έκανε με τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», όπου έπαιξε για δύο σεζόν, από το 2013 ως το 2015, μαζί με τον Πάνο Βλάχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, η ζωή αντέγραψε την τέχνη, αφού οι δυο ηθοποιοί ερωτεύτηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων, δημιουργώντας μια μακροχρόνια σχέση.

Μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν της «Μουρμούρας» (που, παρεμπιπτόντως, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, κρατώντας πλέον τα σκήπτρα της μακροβιότερης ελληνικής κωμωδίας), η Ιωάννα και ο Πάνος αποφάσισαν να κυνηγήσουν την τύχη τους στον «πλανήτη Χόλιγουντ».

Μετακόμισαν μαζί στο Λος Αντζελες και πήραν… σβάρνα τα κάστινγκ, καταφέρνοντας να κερδίσουν κάποιους μικρούς ρόλους, όπως π.χ. η Ιωάννα στην αμερικανική σειρά «Swedish Dicks» του Pop TV, όπου έκανε μια guest εμφάνιση το 2018. Την ίδια περίοδο της ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα διαγωνιστικό reality ζαχαροπλαστικής, το «Bake Off Greece», με την ίδια να απαντά θετικά και να επιστρέφει για μια περίοδο στα πάτρια εδάφη. Παρ’ όλα αυτά η παρουσίαση δεν ήταν κάτι που την κέρδισε, με αποτέλεσμα να μην το επιχειρήσει ξανά από τότε.

ioannatriantafyllidou-(7).webp

«Joanna Fyllidou»

Στην Αμερική η Ελληνίδα ηθοποιός μίκρυνε το όνομά της, το έκανε «Joanna Fyllidou», παίρνοντας μέρος, μεταξύ άλλων στο τελευταίο επεισόδιο της θρυλικής σειράς «Homeland», όπου εμφανίστηκε σε μια σκηνή με την πρωταγωνίστρια Κλερ Ντέινς, χωρίς όμως να έχει κάποια ατάκα.

Για την Ιωάννα μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί και το σινεμά. Εκανε το ντεμπούτο της το 2010 στην ταινία του Παναγιώτη Κράββα «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» και ακολούθησαν η ελληνοφινλανδική παραγωγή «Περιπέτεια στο Αιγαίο» («Lomasankarit»), σε σκηνοθεσία Taavi Vartia, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015, η κωμωδία «Amore mio» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, που βγήκε τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου, και το αμερικανικής παραγωγής φιλμ «Clyde Cooper» το 2018.

Τελευταία της κυκλοφορία είναι η ταινία μικρού μήκους «Nexting», όπου εκτός από την ίδια παίζουν ο πρώην, πλέον, σύντροφός της Πάνος Βλάχος, αλλά και ο νυν αγαπημένος της Κίμων Κουρής. Το ειδύλλιό της με τον τελευταίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζονται κιόλας στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι».

Ο Κίμων κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους από την αρχή της σεζόν και η Ιωάννα μπήκε τώρα στη σειρά, ενσαρκώνοντας μια εισαγγελέα. Θέλετε και το καλύτερο; Οι δυο ήρωες που υποδύονται θα έρθουν πολύ κοντά για τις ανάγκες της υπόθεσης. Τώρα, λοιπόν, είναι η τέχνη που αντιγράφει τη ζωή!

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved