Αποστόλης Τότσικας: «Το ότι οι ηθοποιοί παίζουμε μαζί δεν σημαίνει ότι κάνουμε και παρέα»
Showbiz

Αποστόλης Τότσικας: «Το ότι οι ηθοποιοί παίζουμε μαζί δεν σημαίνει ότι κάνουμε και παρέα»

Ο Αποστόλης Τότσικας αυτή τη σεζόν στο θέατρο Αθηνά, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, μέσα από την παράσταση «Στο πέμπτο σκαλοπάτι».

Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του, μίλησε για όλους για όλα και ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

  • Το «Πέμπτο Σκαλοπάτι» τι είδους θεατρικό σκαλοπάτι είναι για σένα;

Είναι ένα ιδιαίτερο έργο γιατί είναι μυστηρίου και πρώτη φορά καταπιάνομαι με το συγκεκριμένο είδος. Οπότε, ήταν μια πρόκληση για μένα. Πρόκειται για ένα έργο του Φρέντερικ Νοτ και είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Φυσικά, η ταινία είναι τελείως διαφορετική από τη θεατρική πρόταση που έχει κάνει ο σκηνοθέτης στην παράστασή μας. Είχε τύχει να μου το προτείνουν και πιο παλιά, αλλά δεν είχα μπορέσει τότε να το παίξω. Γι’ αυτό, όταν μου προτάθηκε για δεύτερη φορά, ένιωσα πως ήταν η στιγμή να τό κάνω.

  • Περνάς καλά στη σκηνή και στα παρασκήνια;

Ναι, περνώ πολύ καλά.

  • Είναι κριτήριο για να επιλέξεις μια δουλειά το να περνάς καλά; Ή, αλλιώς, με ποια κριτήρια επιλέγεις τις δουλειές στις οποίες συμμετέχεις;

Σίγουρα θέλω να μου αρέσουν κατ’ αρχάς το έργο και ο ρόλος, αλλά για μένα πολύ σημαντικοί είναι και οι καλοί συνεργάτες. Δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλοι μου ή να κάνουμε παρέα, αλλά να ξέρω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στη σκηνή.

  • Πώς προσδιορίζεις τον καλό ρόλο;

Να με ιντριγκάρει ως χαρακτήρας και να θέλω να τον δουλέψω.

  • Πόσο από τον εαυτό σου επενδύεις στις ηρωίδες που ερμηνεύεις;

Σίγουρα μέσα από μένα βγαίνουν οι ηρωίδες. Μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές από μένα, αλλά ζωντανεύουν μέσα από μένα, από τη δική μου εμπειρία, τη δική μου σκέψη, τις δικές μου εικόνες, οπότε υπάρχει κομμάτι του εαυτού μου σε αυτές. Αν όχι του εαυτού μου, υπάρχει ο τρόπος με τον οποίο βλέπω τα πράγματα.

  • Σε συνεργασίες που δεν έχουν λειτουργήσει άψογα πώς έχεις αντιδράσει;

Όλα αυτά τα χρόνια, αυτό μου έχει τυχει ελάχιστες -έως μηδαμινές- φορές γιατί είναι κάτι που προσέχω πολύ. Μπορεί, γνωρίζοντας κάποια άτομα, να μην ταιριάζεις ιδιαίτερα μαζί τους. Το να μην ταιριάζεις ως άνθρωπος όμως δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους.

Το ότι οι ηθοποιοί παίζουμε μαζί δεν σημαίνει ότι κάνουμε και παρέα ή ξέρουμε ο ένας τα προσωπικά του άλλου.

Τις περισσότερες φορές πηγαίνουμε στη δουλειά μας και απλώς συνεργαζόμαστε. Σημασία έχει να είναι εντάξει η συνάντηση πάνω στη σκηνή. Το μρτά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα να συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν άλλωστε να συμβαίνει πάντα, όταν κάθε τρεις ή έξι μήνες είμαστε σε μια καινούρια ομάδα. Δεν γίνεται να ταιριάζεις και να είσαι φίλος με όλους, αλλά είναι σημαντικό να ταιριάζεις επαγγελματικά. Βέβαια, μέσα από τη δουλειά έχω αποκτήσει τους καλύτερους μου φίλους. Συμβαίνει κι αυτό, αλλά δεν είναι απαραίτητο ούτε ζητούμενο, είπε ο Αποστόλης Τότσικας στο Hello.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved