Monika: Το απίστευτο περιστατικό που βίωσε στο ξεκίνημά της!
Showbiz

Monika: Το απίστευτο περιστατικό που βίωσε στο ξεκίνημά της!

Η «νεράιδα κάτω από την Ακρόπολη» Monika, που έγραψε μουσική για την υποψήφια για Oscar «Χαμένη Κόρη» του Netflix, μιλάει για όλα.

Μεταξύ άλλων μιλά για την αναγνωρισιμότητα και όχι μόνο.

  • Τι, τελικά, έπεται της αναγνώρισης; Ποια τα θετικά και ποιο το τίμημα της επιτυχίας, που στην περίπτωσή σας ήρθε νωρίς;

Ναι, η επιτυχία ήρθε νωρίς, αλλά ξεκίνησα και από τα... 13. Έπαιζα στην μπάντα του αδερφού μου, το «Avatar» βγήκε όταν ήμουν 21. Είχα ήδη μία οκταετία μέσα στα μουσικά δρώμενα, ζούσα όλη αυτήν τη ροκ κατάσταση, είχα εμπειρίες για να μπορέσω να βρω τα πατήματά μου. Στα 19, αρχίζοντας να γράφω δικά μου τραγούδια, αποφάσισα -μάλλον ενστικτωδώς- ότι θα κάνω λίγα και προσεκτικά βήματα.

Γιατί είχα ήδη δει φίλους μου να χάνουν εκείνη τη σπιρτάδα που είχαν για τη μουσική ή να απογοητεύονται ή, ακόμα, να χάνουν τον δρόμο τους με μια εύκολη επιτυχία. Εγώ δεν είμαι σαν άνθρωπος έτσι. Όταν ήρθε η επιτυχία με το «Avatar» και άρχισαν να έρχονται οι προτάσεις, προσπάθησα μέσα από τα «όχι» να βρω τον δρόμο μου, αλλά και τα πραγματικά «ναι» που αποζητούσα.

Το τίμημα της επιτυχίας είναι η διαρκής εσωτερική ανασφάλεια: Συνεχώς αναρωτιέμαι αν είμαι αρκετά καλή όσο ήμουν τότε ή αν θα είμαι μελλοντικά. Αλλά, επειδή έχω βρει αρμονία και ισορροπία και στα προσωπικά, η μουσική μόνον όμορφα εξελίσσεται. Δεν θα την αφήσω να είναι ένα κομμάτι που και αυτό με αγχώνει - αφού είναι κάτι τόσο όμορφο που το χρειάζομαι, το προστατεύω με κάθε τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρέσω σε όλους, σε μένα -πάνω απ’ όλα πρέπει να αρέσω, γιατί η αλήθεια μου πρέπει να βγει εκεί έξω, είτε αρέσω είτε δεν αρέσω.

monika1.jpg
  • Υπάρχει κάποια ιστορία από το ξεκίνημά σας που θέλετε να μοιραστείτε;

Ναι και έχει πλάκα. Αφορά τα πρώτα χρήματα που έβγαλα στη μουσική, όταν έπαιξα στο Φεσπβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το να πληρωθώ απλώς δεν υπήρχε στη σφαίρα της πραγματικότητάς μου. Δύο μέρες λοιπόν μετά τη συναυλία, μου τηλεφωνούν λέγοντάς μου: «Πρέπει να περάσετε να πληρωθείτε».

Δεν το πίστευα! Όταν πήρα εκείνα τι χρήματα φοβόμουν μην τα χάσω και πήγα και τα έδωσα στους μουσικούς!.

Και εκείνοι αντέδρασαν: «Είναι ντροπή να μας πληρώνεις!». Ήταν τόσο χίπηδες οι μουσικοί, που το θεώρησαν προσβλητικό: «Θα με πληρώσεις για να παίζω;», είπε η Monika στην Απογευματινή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved