Μελέτης Ηλίας: Η οντισιόν για το «Σόι σου» & η αμήχανη στιγμή που έδωσε... χαστούκια στη Μουτάφη
Showbiz

Μελέτης Ηλίας: Η οντισιόν για το «Σόι σου» & η αμήχανη στιγμή που έδωσε... χαστούκια στη Μουτάφη

Ο Μελέτης Ηλίας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 και μίλησε για το ξεκίνημά του με το Σόι σου στην τηλεόραση, για τη χημεία που είχε από την πρώτη στιγμή με τη Βάσω Λασκαράκη αλλά και για τον διαφορετικό ρόλο του ως Προβιός στο Προξενιό της Ιουλίας... 

«Στο Σόι έψαχναν έναν 35άρη καλό αλλά άγνωστο ηθοποιό και μου λέει η γυναίκα μου “αυτό είσαι, καλός αλλά άγνωστος”!» είπε αρχικά για τον ρόλο που τον έκανε αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινόν και συνέχισε:

Προξενιό: Ξυγκόρου: «Ο Μελέτης Ηλίας είναι υπέροχος ηθοποιός και ωραίος άνθρωπος»

«Θεωρώ ότι στάθηκα πάρα πολύ τυχερός γιατί ναι μεν υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός αλλά στους άντρες είναι λίγο πιο εύκολα πράγματα. Θέλει όμως και τύχη» και συνέχισε:

«Η οντισιόν είχε πλάκα γιατί ο φόβος ενός καναλιού σε έναν άγνωστο ηθοποιό είναι τεράστιος. Δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν, αν θα είναι φερέγγυος, συνεπής στη δουλειά του. 8 το πρωί πρέπει να είσαι αλέρτ.

Με είχαν στήσεi σε γραφείο και από την άλλη μεριά ήταν καμιά 15αριά, στελέχη της παραγωγής, του καναλιού. Με βομβάρδιζαν με ερωτήσεις, τι δουλειά κάνει ο πεθερός μου, πού έμενε η γυναίκα μου πριν με γνωρίσει και συνειδητοποίησα ότι όσο τους τροφοδοτούσα με απαντήσεις καταλάβαιναν ότι όσο έδινα απαντήσεις ήμουν ο ρόλος. Αυτό κράτησε καμιά ώρα, δύο. Νόμιζα ότι περνούσα από Ιερά Εξέταση. Μου είπαν “ναι αλλά θέλουμε να κάνεις κι ένα δοκιμαστικό με τη Βάσω Λασκαράκη”. Πάμε στο δοκιμαστικό και της το πιστώνω γιατί θα μπορούσε να είναι απόμακρη. Εγώ δεν την ήξερα προσωπικά. Ήταν λες και γνωριζόμασταν από παιδιά. Είναι να σου κάτσει. Είχαμε σπάνια “χημεία”. Η Βάσω δεν είναι η τυπική περίπτωση γυναίκας ηθοποιού, κρατάει μια απόσταση που μπορεί να είναι παρεξηγήσιμη, αν σε γουστάρει, σε γουστάρει πραγματικά, αλλιώς θα κρατήσει απόσταση. Αυτό μου άρεσε γιατί δεν έβλεπα κάτι ψεύτικο σε εκείνην και με τροφοδοτούσε. Με το που έκανα το δοκιμαστικό με τη Βάσω τελείωσαν τα δοκιμαστικά, εγώ δεν το ήξερα».

Ο Μελέτης Ηλίας συνέχισε σχολιάζοντας: «Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση, όταν πηγαίνω π.χ. την κόρη μου για μπαλέτο ο κόσμος με ρωτάει “εδώ μένετε;” εννοώντας το Μενίδι, έχουν την εντύπωση οι άνθρωποι ότι οι ηθοποιοί είναι ζάπλουτοι. Κι εγώ αυτό πίστευα και όταν πήγα να μιλήσω για τα οικονομικά και στο πρώτο πράγμα που άκουσα πήρα κινητό, κλειδιά, τσιγάρα και σηκώθηκα να φύγω τύπου προσβεβλημένος. Να ακούς για 100 και να παίρνεις 2. Θα έφευγα. Μου είπαν μετά 4, μετά 6».

Η ιππασία για το Προξενιό & τα... χαστούκια!

Ο Μελέτης Ηλίας μίλησε και για την απόφασή του τη φετινή τηλεοπτική σεζόν να τον δούμε σε έναν διαφορετικό ρόλο, πολύ μακριά από αυτούς που τον είχαμε συνηθίσει. Συγκεκριμένα είπε: «Είχα προτάσεις για κάτι πιο light αλλά όταν μου είπαν για τον Προβιό, είπα θα το δοκιμάσω έμπρακτα. Πήγα 2 μήνες και έκανα ιππασία το καλοκαίρι για να το νιώθω. Ήθελα να δω τι σημαίνει ένας κακοποιητικός σύζυγος, που χτυπάει την αδελφή του μέχρι να μην μπορεί να πάρει ανάσα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το έχω δει γύρω μου να γίνεται. Αυτό που έγινε στους Αγίους Αναργύρους έγινε στη γειτονιά μου, περνάω από εκεί, είναι τραγικό να ξέρεις ότι έγινε αυτό.

Ο ήρωάς μου χρησιμοποιεί πολύ τη σωματική βία που σήμερα δεν επιτρέπεται. Παρόλα αυτά έχω πιάσει τον εαυτό μου να θέλει να χτυπήσει κάποιον. Είχαμε μια σκηνή με την πεθερά μου, την Ελισάβετ τη Μουτάφη, που έπρεπε να της δώσω δυο χαστούκια. Δεν είναι εύκολο! Το έκανα και ζητούσα χίλια συγγνώμη ενώ εκείνη ήθελε να το βιώσει.

Στην αρχή πριν πάρω τον ρόλο μίλησα με τον σκηνοθέτη μας που δεν είναι τώρα στη σειρά, τον Νίκο Κρητικό και μετά τον Νίκο τον Απειρανθίτη, τον σεναριογράφο και στα Καλύτερά μας χρόνια. Οι σκέψεις μου ήταν αν οι συνθήκες θα ευνοήσουν για να γίνει μια καλή σειρά.

Ο κόσμος λέει ότι δεν έπρεπε να κάνω τον κακό.

Τελειώνουμε λογικά τέλος Ιουνίου. Δεν θα συνεχιστεί η σειρά του χρόνου».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved