Μαρίνα Σάττι: Το κορίτσι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision-Όσα δεν γνωρίζετε για εκείνη
Eurovision

Μαρίνα Σάττι: Το κορίτσι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision-Όσα δεν γνωρίζετε για εκείνη

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει φέτος την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Σουηδία και τα σχόλια που έχει λάβει μετά την ανακοίνωση του ονόματός της είναι πολλά και πολύ θετικά.

Η νεαρή τραγουδίστρια έχει το δικό της στιλ και μια μοναδική προσωπικότητα ενώ τα τραγούδια τους μετρούν εκατομμύρια views στις πλατφόρμες.

Ποια είναι όμως η Μαρίνα Σάττι;

Η Ελληνοσουδανή τραγουδίστρια, είναι γεννημένη στις 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα και είναι 37 ετών. Μεγάλωσε όμως στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ ο πατέρας της είναι Σουδανός και η μητέρα της Ελληνίδα. Εκτός από ερμηνεύτρια είναι και συνθέτρια και μουσική παραγωγός και ηθοποιός. Ένα πολυτάλαντο πλάσμα δηλαδή!

Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.

marinasatti-(2).jpg

Οι σπουδές και η βράβευση

Μόλις τελείωσε το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στο θέατρο στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη" και στην "Κεντρική Σκηνή" αλλά και σπουδές jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το 2009 έλαβε πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική καθώς και δίπλωμα στο κλασικό τραγούδι με καθηγητή τον Πάνο Δήμα, στο οποίο αρίστευσε και τιμήθηκε με το 1ο βραβείο.

Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι, απ΄όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή.

marinasatti-(5).jpg

Η αρχή μιας μεγάλης πορείας

Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single "Κούπες", μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού "Θα Σπάσω Κούπες". Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το 2017, το τραγούδι της "Μάντισσα", έγινε viral και ακούγεται μέχρι και σήμερα από τον κόσμο και από τότε μια λαμπρή πορεία ήταν δεδομένη με την ίδια να κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θέατρο

Η Μαρίνα Σάττι έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο για πάνω από από μια δεκαετία, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό παραστάσεων ως ηθοποιός και μουσικοσυνθέτης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και με σκηνοθέτες όπως τους Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Κονιόρδου, Νίκο Μαστοράκη, Θωμά Μοσχόπουλο, Κωνσταντίνο Ρήγο κ.α.

marinasatti-(9).jpg

Κεφάλαιο Eurovision

H Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στις 15:00, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή Στούντιο 4, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 7 έως τις 11 Μαίου 2024.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια, επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved