Γιώργος Τσιάκκας: «Εγώ άγιος δεν είμαι, αλλά είχα την ευλογία να ζήσω κοντά σε έναν άγιο άνθρωπο...»
Media

Γιώργος Τσιάκκας: «Εγώ άγιος δεν είμαι, αλλά είχα την ευλογία να ζήσω κοντά σε έναν άγιο άνθρωπο...»

«Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Ο Γιώργος Τσιάκκας έχει ξεκινήσει τη συγγραφή του δεύτερου κύκλου.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας, της επιτυχημένης σειράς του MEGA, «Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό», σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, για την απόφαση του να ξεκινήσει τη σειρά, για τις πηγές του… αλλά και τη βοήθεια που δεν περίμενε ότι θα έχει στην πορεία.

Κύριε Τσιάκκα, πώς λαμβάνετε τη μεγάλη αποδοχή που γνώρισε από τον κόσμο η σειρά «Άγιος Παίσιος»;

Έχω μεγάλη χαρά και εγώ και όλοι οι συντελεστές της σειράς, τους οποίους ευχαριστώ από την καρδιά μου, διότι ο καθένας απ’ αυτούς συνέβαλε στο αποτέλεσμα που είδατε. Ήξερα πως ο κόσμος αγαπάει τον Άγιο. Περίμενα, λοιπόν, ότι θα μας έβλεπαν, τουλάχιστον στο πρώτο επεισόδιο. Και από εκεί και πέρα, έπρεπε η δουλειά η δική μας να τους κρατήσει. Από τον τρόπο που το κοινό αγκάλιασε και αγάπησε τη σειρά, νομίζω ότι το πετύχαμε αυτό.

Πώς αποφασίσατε να ζωντανέψετε το βίο του Αγίου Παϊσίου; Τι γνωρίζατε για εκείνον;

Αγαπώ τον Άγιο όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες. Διαβάζοντας το βίο του πριν από πολλά χρόνια, πέρασε από το μυαλό μου η ιδέα μιας τηλεοπτικής σειράς, όμως τότε δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να γίνει σωστά, όπως έπρεπε. Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να το περιμένω, βρέθηκε στην πορεία μου το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Γραικός, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αυτήν τη σειρά. Πραγματικά, ήταν μια ευλογία για εμάς και μια μεγάλη ευκαιρία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους διάφορες μαρτυρίες για τον Άγιο, όμως τα βιβλία της Σουρωτής αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην καταγραφή του πνευματικού λόγου του Γέροντα. Πραγματικά, οι αδελφές της Μονής έχουν επιτελέσει σπουδαίο πνευματικό έργο και όλοι πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, γιατί μας μετέδωσαν ατόφιο το λόγο του Αγίου Παϊσίου.

Ποιες ήταν οι πηγές σας; Πώς γράψατε το σενάριο;

Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε το βίο του στο μέτρο του δυνατού, γιατί η αγιότητα δεν μπορεί να αποτυπωθεί με κανέναν τρόπο. Ο Άγιος Παΐσιος είναι ένα τεράστιο πνευματικό μέγεθος και οι πατέρες λένε ότι πρέπει να είσαι Άγιος για να μιλήσεις για έναν Άγιο. Εγώ άγιος δεν είμαι, αλλά είχα την ευλογία να ζήσω κοντά σε έναν άγιο άνθρωπο για 20 χρόνια, μαζί με τη σύζυγό μου, τη Χριστίνα και τα παιδιά μας. Ο Μακαριστός μας γέροντας μας αναγέννησε πνευματικά.

Αυτό σας δίνει φτερά για να ολοκληρώσει μέσω ενός 2ου κύκλου το βίο του Αγίου;

Σίγουρα μας δίνει δύναμη και παρακαλώ να έχουμε τις προσευχές όλων, γιατί ο δεύτερος κύκλος και η πνευματική πορεία του Αγίου είναι ένα πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα.

Έχετε ξεκινήσει τη συγγραφή του σεναρίου; Πότε θα δούμε το δεύτερο μέρος;

Ναι, έχω ξεκινήσει, ενώ παράλληλα μιλώ και με ανθρώπους που είχαν την ευλογία να γνωρίσουν τον Άγιο. Να σας πω ότι έχω κι μια βοήθεια που δεν την περίμενα. Επικοινωνούν μαζί μου άνθρωποι από πολλά μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου που τον γνώρισαν και θέλουν να μοιραστούν μαζί μου τη δική τους εμπειρία. Πραγματικά, τους ευχαριστώ πολύ. Τώρα το πότε θα δούμε το δεύτερο κύκλο δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, άλλο από πάρα πολλούς παράγοντες. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή.

Πηγή: 7 ΗΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Αρσένιος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο σεναριογράφος Γιώργος Τσιάκκας αποκαλύπτει

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Αρσένιος διαλέγει να μάθει την τέχνη του μαραγκού

Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο θάνατος του Γέροντα Αρσένιου συγκλονίζει τους πάντες

Στάμος Τσάμης: «Η ζωή του Αγίου Παϊσίου ήταν μια αδιάκοπη άσκηση»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved