Όσκαρ 2024-Λάνθιμος: O Γιώργος της Ικαρίας, των 407 υποψηφιοτήτων & των 4 Όσκαρ για το «Poor Things»
Gossip Specials

Όσκαρ 2024-Λάνθιμος: O Γιώργος της Ικαρίας, των 407 υποψηφιοτήτων & των 4 Όσκαρ για το «Poor Things»

Μεγάλες στιγμές ζει ο Γιώργος Λάνθιμος καθώς βρέθηκε για άλλη μια φορά στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Βραβείων Όσκαρ και μάλιστα με 11 υποψηφιότητες για την ταινία του Poor Things, κερδίζοντας από αυτές τις 4!

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε μέσα στα 20 τελευταία χρόνια να κερδίσει επάξια την καρδιά των σινεφίλ σε όλο τον κόσμο και το όνομά του να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Όσκαρ 2024: 4 βραβεία για τον Λάνθιμο - Ο πανικός της Έμα Στόουν, το σκισμένο φόρεμα & τα δάκρυά της

Το Poor Things ξεχώρισε και έγινε η πιο εμπορική αλλά και πιο πολυσυζητημένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, του οποίου είτε αρέσουν οι ταινίες του, είτε όχι, ο ίδιος βρέθηκε να αποτελεί σήμερα έναν εθνικό θησαυρό.

Από τον Κυνόδοντα μέχρι το Poor Things ο Γιώργος Λάνθιμος έχει καταφέρει το ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα. Οι ταινίες αποσπούν υποψηφιότητες και βραβεία, ανεβάζουν τη χώρα μας ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό και σίγουρα δίνουν έναν ακόμη λόγο σε πολλούς από εμάς για να παρακολουθήσουμε την πορεία του.

Όσκαρ 2024: Οι μεγάλοι νικητές, τα ευτράπελα και όλα όσα έγιναν στη λαμπερή τελετή απονομής

https://www.instagram.com/p/C3nZFQ6uzfz/

Χαρακτηριστικό είναι πως η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, πέρα από τις 4 νίκες της στα φετινά Όσκαρ, ταξιδεύει στο Λος Άντζελες έχοντας… 407 υποψηφιότητες για διεθνή βραβεία και 99 νίκες, ανάμεσά τους 2 Χρυσές Σφαίρες, 5 BAFTA, 1 βραβείο κριτικών και φυσικά τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

https://www.instagram.com/p/C3TTVPhvyKR/

Μνήμες από την όμορφη Ικαρία

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1973! Είναι γιος του μπασκετμπολίστα της ομάδας του Παγκρατίου και παίκτη της Εθνικής Ελλάδος, Αντώνη Λάνθιμου. Ο σκηνοθέτης αρχικά ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του ως καλαθοσφαιριστής της ομάδας του Παγκρατίου, ενώ ξεκίνησε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων τις οποίες εγκατέλειψε για τον κινηματογράφο. Σπούδασε κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα.

Από το 1995 έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance, βίντεο κλιπ και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ήταν επίσης μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει καταγωγή από την Ικαρία, το νησί της μακροζωίας καθώς η μητέρα του είχε καταγωγή από το χωριό Καρκινάγρι. Ο ίδιος μάλιστα πέρασε όλα τα παιδικά και εφηβικά του καλοκαίρια στο συγκεκριμένο χωριό ενώ σχεδόν κάθε καλοκαίρι φροντίζει να περνά λίγες ημέρες στον επίγειο παράδεισό του.

Η ικαριακή καταγωγή του Γιώργου Λάνθιμου τον ενέπνευσε, επηρέασε την πορεία του και αναμφίβολα η τεράστια επιτυχία του στον χώρο του κινηματογράφου κάνει υπερήφανους τους συντοπίτες του που μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

Ο επίγειος παράδεισός του σε ένα υπέροχο βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το χωριό του στην Ικαρία:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved