Κοιλιοκάκη: Πού βρίσκονται οι χημικές ουσίες που την προκαλούν (έρευνα)
Inside Stories

Κοιλιοκάκη: Πού βρίσκονται οι χημικές ουσίες που την προκαλούν (έρευνα)

Οι τοξικές χημικές ουσίες που περιέχονται σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο κοιλιοκάκης σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ο οργανισμός των ανθρώπων με κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου, δεν ανέχεται τροφές που περιέχουν γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέλυσαν το αίμα 30 παιδιών και νεαρών ενηλίκων που είχαν διαγνωστεί πρόσφατα με κοιλιοκάκη και συνέκριναν τα αποτελέσματα με τα αντίστοιχα 60 ατόμων που αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved