Κίμωνας Κουρής: Όλα όσα δεν ήξερες για τον ηθοποιό- Οι σπουδές, η ηλικία και το βιογραφικό!
Showbiz

Κίμωνας Κουρής: Όλα όσα δεν ήξερες για τον ηθοποιό- Οι σπουδές, η ηλικία και το βιογραφικό!

Ο Κίμωνας Κουρής είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και ενώ δεν ήταν από τα όνειρά του να ασχοληθεί με την υποκριτική, τα έχει καταφέρει πολύ καλά!

Δεν είχε όνειρο να παίξει εμβληματικούς ρόλους, ούτε να παραλάβει βραβεία καλύτερης ερμηνείας.

Για την ακρίβεια, ο Κίμωνας Κουρής ασχολήθηκε με την υποκριτική από ανάγκη να ξεφύγει από τη σχολή που είχε περάσει. Η υποκριτική, όπως έχει τονίσει, τον ωθεί να ονειρευτεί μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, απεγκλωβισμένος από περιορισμούς. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος και από τη στιγμή της αποφοίτησής του δεν σταμάτησε να δουλεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο ηθοποιός έχει βρεθεί δίπλα σε κορυφαίους δημιουργούς της χώρας και έχει καταφέρει να κατατάξει τον εαυτό του στους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Όλα αυτό όμως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Το κοινό τού έδωσε περισσότερη σημασία στη σειρά «Έξαψη», ενώ στα «Ψέματα» θεμελίωσε τη θέση του στην ελληνική μυθοπλασία. Φέτος το κοινό τον απολαμβάνει στον ρόλο του εισαγγελέα Μαυρίδη, στη σειρά του ΑΝΤΙ «Παγιδευμένοι».

Λίγα λόγια για τον Κίμωνα Κουρή:

  • Ο Κίμων Κουρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη
  • Είναι Έλληνας ηθοποιός και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
  • Ο Κίμων Κουρής έχει μία σημαντική πορεία στο θέατρο. Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: «O Προεστώς του χωριού» (σκην. Γ. Κιουρτσίδης), «Βασιλιάς Ληρ» (σκην. Σ. Λιβαθινός), «Ιουλιανός ο παραβάτης» (σκην. Ν. Τσακίρογλου), «Pessoas» (χορ. Κ. Γεράρδος), «Ορέστης» (σκην. Σ. Ούνκoβσκι), «Όνειρο του Δωδεκάμερου» (σκην. Τ. Ράτζος), «Το κορμί» (σκην. Ευ. Δημητροπούλου), «Ελεύθεροι πολιορκημένοι» (σκην. Κ. Ρήγος)
  • Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως οι: «Τέλος χρόνου» (σκην. Θ. Τότσικας), «Αποχαιρετώντας» (σκην. Ρ. Δραγασάκη), «Το παπαδάκι» (σκην. Θ. Κόκκορης)
  • Ο Κίμων Κουρής κάνει και διεθνή καριέρα αφού έχει πάρει ρόλους και σε ξένες παραγωγές όπως το "Stoler by their father", με πρωταγωνίστρια την Sarah Drew, την οποία έχουμε δει στην πολυαγαπημένη σειρά "Grey's Anatomy"
  • Την περσινή τηλεοπτική σεζόν τον απολαύσαμε στη σειρά «Έξαψη», ενώ φέτος συμμετέχει στους «Παγιδευμένους»
  • Ο Κίμων Κουρής είναι παιδικός φίλος με τον Θανάση και τον Αποστόλη Τότσικα. Μάλιστα ο πατέρας τους, Γιάννης Τότσικας ήταν εκείνος που προετοίμασε τον Κίμωνα Κουρή για τις εξετάσεις του στη Δραματική Σχολή και του έδωσε τα «φώτα» του
  • Αγαπά πολύ τα ζώα και έχει ένα σκυλάκι λαμπραντόρ το οποίο έχει ονομάσει Bruno
  • Στον ελεύθερό του χρόνο λατρεύει να ταξιδεύει

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Πηγή: TV24

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved