Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή κορυφαίος μουσικός που είχε βραβευτεί με Όσκαρ
Showbiz

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή κορυφαίος μουσικός που είχε βραβευτεί με Όσκαρ

Έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 89 ετών, ο πιανίστας, συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Αντρέ Πρέβιν, ο οποίος απέσπασε τέσσερα Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο πιανίστας ήταν επίσης γνωστός για τον γάμο του με την Αμερικανίδα ηθοποιό, Μία Φάροου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά και υιοθέτησε άλλα τρία, από τα οποία η Σουν-Γι έγινε αργότερα η σύντροφος του σκηνοθέτη Γούντι Άλεν.
Εκτός από τα έργα του κλασικής μουσικής, ο Πρέβιν ήταν φημισμένος πιανίστας της τζαζ και εμπνεύστηκε πολλές συνθέσεις του ανατρέχοντας στα δύο αυτά μουσικά είδη, που διαφέρουν αισθητά το ένα από το άλλο.

Έπαιξε κυρίως με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Έλα Φιτζέρλαντ, τον τρομπετίστα Ντίζι Γκιλέσπι και τον πιανίστα 'Οσκαρ Πίτερσον.

Η ποικιλομορφία των έργων του -για τα οποία απέσπασε δέκα Γκράμι, τα βραβεία της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας- δείχνει το εύρος των δραστηριοτήτων του, των σόλο δίσκων τζαζ από soundtrack ταινιών έως τη διεύθυνση κονσέρτων που ηχογραφήθηκαν σε δίσκο.
Ο Πρέβιν είχε παντρευτεί πέντε φορές.

Ο γάμος του με την Μία Φάροου διήρκησε από το 1970 έως το 1979. Μετά τον χωρισμό τους, έμειναν φίλοι και η ηθοποιός έγραψε πολλά μηνύματα χθες στο Twitter αποτίνοντας φόρο τιμής στον Πρέβιν.

«Να αναπαυθείς ανάμεσα στις δοξασμένες συμφωνίες σου», έγραψε και ανάρτησε μια πρόσφατη φωτογραφία που είχε με τον πρώην σύζυγό της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved